Rapid joaca astazi un meci foarte important in perspectiva sezonului urmator. In conditiile in care se afla pe locul sase in campionat, cu sanse infime la titlu si foarte mici la locul secund, o noua participare in Cupa UEFA, dupa cea extrem de fruct
Rapid joaca astazi un meci foarte important in perspectiva sezonului urmator. In conditiile in care se afla pe locul sase in campionat, cu sanse infime la titlu si foarte mici la locul secund, o noua participare in Cupa UEFA, dupa cea extrem de fructuoasa din acest an, este cel mai accesibil prin castigarea Cupei Romaniei. Teoretic, giulestenii pleaca din postura de mari favoriti, pentru ca intalnesc Petrolul Ploiesti, din Divizia B, insa se stie ca jocurile din aceasta competitie pot oferi surprize. Mai ales ca "gazarii" au mai furnizat una Rapidului, in 1995, cand au castigat o finala dramatica la loviturile de departajare. Tocmai de aceea, Razvan Lucescu (foto) a incercat sa-si mobilizeze la maximum elevii pentru intalnirea de astazi. Prin modificarile programului competitiilor interne, Rapid va juca aproape fara exceptie pana pe 20 mai cate doua meciuri pe saptamana, asta fara a fi luate in calcul eventualele semifinale din Cupa UEFA, in cazul in care giulestenii trec de Steaua in "sferturi", si finala Cupei Romaniei. De aceea, giulestenii incearca sa converteasca diferenta de valoare dintre ei si "gazari" si pe tabela de marcaj, astfel incat returul de la Ploiesti sa poata fi abordat cu rezervele. Petrolul pleaca din postura de out-sider, insa nu trebuie uitat ca elevii lui Vivi Rachita nu au nimic de pierdut, plus ca in "optimi" si in "sferturi" au lasat acasa pe Dinamo, respectiv pe "Poli" Timisoara. Foarte increzatori in sansele lor, antrenorul Rachita si directorul general Dan Dorobet au anuntat ca au pariat cate 10 milioane de lei pe victoria Petrolului in aceasta seara.
R. Lucescu: "Sa jucam ca in Cupa UEFA!"
Razvan Lucescu a pregatit jocul cu Petrolul cerandu-le elevilor sai sa uite de campionat si sa joace ca in Europa. "Le-am si atras atentia jucatorilor asupra faptului ca acest meci trebuie tratat exact ca pe unul de cupa europeana. Este un joc extrem de important pentru noi, caruia ii acordam cea mai mare atentie. Chiar daca Petrolul evolueaza in esalonul secund, a demonstrat ca este un adversar periculos, capabil de mari surprize, dovada fiind lista echipelor eliminate pana acum in cupa", a comentat ieri Razvan Lucescu. El le-a cerut fotbalistilor rapidisti sa incerce sa transeze dubla mansa inca de astazi. "Miza este o calificare decisa in doua manse, deci atentia noastra trebuie sa fie marita, asta si in perspectiva perioadei extrem de grele, de incarcate, care ne asteapta", a spus Razvan Lucescu, precizand ca a decis sa iasa din atentia mass-media pentru o perioada, din dorinta de a nu intra in razboaie verbale cu stelistii, inaintea jocului din Cupa UEFA de saptamana viitoare. Vasile Maftei, capitanul Rapidului, este convins ca "Petrolul va veni sa-si joace sansa pe care o are, chiar daca, la prima vedere, fiind divizionara B, poate parea defavorizata. E un bun prilej sa razbunam si infrangerea din 1995". Pe aceeasi pozitie s-a situat si Daniel Pancu. "Suntem foarte aproape de trofeu si n-avem voie sa irosim aceasta sansa. Suntem concentrati la maximum si nici nu ne gandim sa nu castigam cupa! Vrem sa ne asiguram calificarea inca din prima mansa, chiar daca nu trebuie sa neglijam replica Petrolului", a spus fotbalistul rapidist. Viorel Moldovan isi doreste si el mult cupa, trofeu care ii lipseste din palmares. "Am luat doua titluri, in Franta si Elvetia, dar o cupa nationala n-am apucat sa cuceresc, sper sa sparg gheata acum. Cupa Romaniei este obiectivul nostru numarul 1, cel mai la indemana, care ne ofera si calificarea in Cupa UEFA, in editia viitoare", a opinat Moldovan. Rapid nu poate contra in aceasta seara pe cei trei jucatori accidentati in Cupa UEFA, Maldarasanu, E. Dica si Art. Karamian.
Gurita: "Marcam sigur cu FC National"
In cealalta semifinala se intalnesc FC Farul si FC National, doua echipe puternice din Divizia A, ambele avand ca obiectiv castigarea trofeului. Atat "marinarii", cat si "bancarii" au fost foarte aproape de aceasta performanta in anii trecuti, insa ambele echipele au fost invinse de Dinamo in finalele din 2003 si, respectiv, din 2005. FC Farul - FC National va fi o confruntare a celor doi antrenori straini care activeaza in prezent in Divizia A, cu conceptii tactice asemanatoare, care pun accentul pe o disciplina deosebita si pe un sistem defensiv cat mai impenetrabil. Constantenii au pierdut sambata in Regie, cu 1-3, insa antrenorul Vukotic le-a cerut jucatorilor sa uite repede acel meci si sa se concentreze pe intalnirea cu "bancarii". "FC National e o echipa foarte buna, care se apara foarte bine, si cel mai important lucru este sa nu primim gol", a comentat Dinu Todoran. Atacantul Mihai Gurita a promis ca echipa sa va marca. "Am vizionat si noi partida cu Steaua si am remarcat buna organizare din apararea Nationalului. Practic, nu au dat nici o sansa de a marca adversarilor, care insa au acuzat si starea de oboseala cauzata de meciurile din Cupa UEFA. Atmosfera din vestiarul nostru este normala. Bine, e normal sa fim suparati dupa infrangerea cu Sportul, insa ne-am propus sa ne revenim repede. Pot doar sa va spun ca vom marca sigur", a afirmat Gurita. "Trebuie sa gasim cheia pentru a deschide apararea ermetica a lui FC National", a comentat antrenorul Vukotic, care a urmarit pe viu partida dintre "bancari" si Steaua, de duminica seara. De partea cealalta, Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National, a spus: "Campionatul nu ne intereseaza, dar jucam pentru o clasare cat mai buna. In schimb, Cupa Romaniei este obiectivul nostru. Speram sa castigam trofeul si sa jucam in Europa!". (B.G.)
CUPA ROMANIEI - SEMIFINALE - TUR
FC FARUL CONSTANTA - FC NATIONAL (ora 18)
Arbitri: L. Dan - Gh. Negoita, P. Gheba (V. Bratu)
Observatori: N. Pantea, Gh. Constantin
FC RAPID - FC PETROLUL PLOIESTI (ora 20,30 - ProTV)
Arbitri: S. Coltescu - M. Nagy, S. Gheorghe (M. Martis)
Observatori: D. Prodan, D. Petrescu
* partidele se disputa astazi; returul este programat
pe 26 aprilie


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.