Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit, ieri, perspectiva ratingului Transelectrica de la stabila la pozitiva, reafirmand calificativul companiei la "BB", se arata intr-un comunicat al agentiei, transmite Mediafax. "Revizuire
Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit, ieri, perspectiva ratingului Transelectrica de la stabila la pozitiva, reafirmand calificativul companiei la "BB", se arata intr-un comunicat al agentiei, transmite Mediafax. "Revizuirea perspectivei reflecta riscul scazut al unor actiuni adverse, influentate politic, ca urmare a introducerii, in 2005, a unui regim mai transparent de reglementari pentru stabilirea tarifelor de furnizare a electricitatii, precum si imbunatatirea continua a stabilitatii economice in Romania", a declarat analistul Magnus Pettersson, de la Standard & Poor's. Ratingul Transelectrica este inca limitat de nivelul nesatisfacator al lichiditatii, precum si de problemele care se mentin in privinta incasarilor. Privatizarea a 10% din actiunile companiei este avuta in vedere in prima jumatate a anului 2006.(G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.