Lansarea ofertei publice initiale de actiuni ale operatorului de comunicatii RomTelecom va avea loc cel mai tarziu pana in luna septembrie, a declarat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, transmite Mediafax. "Initial a fost avansat ca termen luna iu
Lansarea ofertei publice initiale de actiuni ale operatorului de comunicatii RomTelecom va avea loc cel mai tarziu pana in luna septembrie, a declarat ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, transmite Mediafax. "Initial a fost avansat ca termen luna iunie. N-as putea sa spun ca sunt intarzieri in demararea acestei operatiuni, pentru ca in programul de guvernare s-a stabilit ca listarea actiunilor RomTelecom detinute de stat va avea loc in anul 2006", a adaugat Nagy. El a afirmat ca negocierile cu Credit Suisse First Boston (banca selectata pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara in operatiunea de listare la bursa a pachetului de 44,99% de actiuni pe care statul il mai detine la RomTelecom) s-au incheiat, iar contractul va fi semnat saptamana viitoare. Listarea ar putea fi atat la Bursa de Valori Bucuresti, cat si la o bursa straina. Actionarul majoritar al RomTelecom este grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine, din anul 2003, 54,01% din actiunile compa-niei. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.