Presedintele a trimis ieri Parlamentului cererea de reexaminare a Legii pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 124/2005 privind modificarea si completarea Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor d
Presedintele a trimis ieri Parlamentului cererea de reexaminare a Legii pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 124/2005 privind modificarea si completarea Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Traian Basescu sustine aprobarea textului Ordonantei, urmand ca Parlamentul sa decida forma finala a acesteia, se arata intr-un comunicat al Presedintiei. Basescu apreciaza ca Legea trimisa spre promulgare contine reglementari contradictorii. Mai intai, este dispusa respingerea OUG 124/2005, iar apoi sunt prevazute modificari ale unor articole ale acesteia. Presedintele atrage atentia ca din punctul de vedere al eficientei activitatii DNA, precum si a celorlalti procurori care investigheaza cazuri de coruptie, prevederile nou introduse prin Ordonanta sunt necesare pentru a permite ca autorizatiile pentru folosirea investigatorilor sub acoperire sa se emita de catre procurorii DNA, respectiv de procurorii care ancheteaza fapte de coruptie, iar nu de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.