Coalitia pentru o Guvernare Curata (CGC) recomanda partidelor din Coalitia guvernamentala sa urmeze exemplul PSD si sa ii retraga din functii pe membrii lor cercetati de DNA. "Este recomandabil ca membrii Coalitiei de guvernare, incepand cu vicepremi
Coalitia pentru o Guvernare Curata (CGC) recomanda partidelor din Coalitia guvernamentala sa urmeze exemplul PSD si sa ii retraga din functii pe membrii lor cercetati de DNA. "Este recomandabil ca membrii Coalitiei de guvernare, incepand cu vicepremierul George Copos care sunt investigati de catre DNA sa se autosuspende din functiile detinute in Guvern, Parlament, ca si in partidele politice respective, pentru a fi inlocuiti de membri mai putin controversati ale acelorasi partide", se arata intr-un comunicat al CGC. "Recomandam persoanelor aflate in aceasta situatie sa renunte de buna voie la orice forme de imunitate conferite de statutul de demnitar si sa se puna la dispozitia organelor de ancheta. Exista la aceasta ora suspiciuni considerabile ca pozitiile de demnitar sunt folosite pentru a influenta sau intimida justitia, ca atare imaginea oamenilor politici si a institutiilor politice in general ar avea doar de castigat daca cei vizati ar face pasul inapoi pana la finalizarea situatiei lor juridice", mai sustin membrii CGC. Coalitia saluta retragerea din pozitiile detinute a lui Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu si felicita PSD pentru decizia, fie si tardiva, de a se delimita de personaje politice de o integritate indoielnica. Coalitia pentru o Guvernare Curata este o alianta informala de ONG-uri care monitorizeaza integritatea politica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.