Lentoarea cu care se desfasoara ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la spatiul european de catre legislativele nationale ale statelor membre pare sa nemultumeasca Bucurestii, Franta constituind o sursa aparte de dezamagire in aceasta privint
Lentoarea cu care se desfasoara ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la spatiul european de catre legislativele nationale ale statelor membre pare sa nemultumeasca Bucurestii, Franta constituind o sursa aparte de dezamagire in aceasta privinta, potrivit ministrului de Externe Mihai Razvan Ungureanu. "Nici nu este nevoie sa spun ca as fi mai fericit ca procesul de ratificare sa fie unul mai rapid, in Franta, de exemplu", a punctat, luni, ministrul Ungureanu, citat de Rompres, atragand atentia asupra "situatiei similare si a felului in care a fost solutionata problema in Marea Britanie si Olanda". Potrivit EUObserver, preluat de Rompres, atitudinea forului legislativ francez este cu atat mai dezamagitoare pentru Bucuresti in conditiile in care Franta este cunoscuta ca un aliat istoric al Romaniei. Ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu s-a aflat, luni, la Bruxelles, cu ocazia desfasurarii lucrarilor Consiliului de Asociere UE-Romania, ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, si ministrul Justitiei, Monica Macovei, participand, de asemenea, la reuniunea din Capitala Belgiei. Desi a consemnat succesele Romaniei, declaratia comuna Consiliului de Asociere UE-Romania, adoptata la finalul intrevederilor, a insistat asupra continuarii demersurilor anticoruptie, transmite Mediafax. "Lupta impotriva coruptiei, inclusiv la nivel inalt, este o chestiune de cea mai mare importanta", precizeaza documentul, recomandand Bucurestilor, totodata, sa se concentreze asupra "inaspririi legilor anticoruptie existente si asupra realizarii unei serii convingatoare de investigatii la toate nivelurile". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.