Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti au crescut ieri cu aproape 1%, in medie. Singurul segment care a suferit corectii a fost cel al societatilor de investitii financiare care s-au depreciat ieri cu aproape jumatate de procent.

Cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti au crescut ieri cu aproape 1%, in medie. Singurul segment care a suferit corectii a fost cel al societatilor de investitii financiare care s-au depreciat ieri cu aproape jumatate de procent.
Indicele BET a urcat cu 1,10%, iar aprecierea indicelui BET-C a fost de 0,89%.
Valoarea operatiunilor de la BVB a totalizat 44,6 milioane de lei, fiind tranzactionate peste 65,7 milioane de actiuni.

SIF-urile au scazut la final

Segmentul celor cinci societati de investitii financiare a avut o evolutie extrem de fluctuanta ieri. In prima parte a sedintei de tranzactionare, cel mai bun rulaj l-a avur SIF 3 Transilvania, revenit la tranzactionare pe piata. Cu toate ca actiunile SIF au fost cele mai tranzactionate in aceasta prima parte a sedintei, doar SIF 3 a inregistrat crestere, restul fiind in scadere usoara sau stagnand la preturile inregistrate la inchiderea sedintei de luni. La mijlocul sedintei, actiunile SIF 3 Transilvania inregistrau o crestere de 5,5% la 2,3 RON/actiune. A doua jumatate a sedintei a adus schimbari doar pentru SIF 1 Banat - Crisana care a reusit sa isi creasca cotatia, pana la un curs de 2,56 RON/actiune (+0,4%), celelalte trei ramanand pe scadere. Finalul sedintei a corectat insa cresterea preturilor la SIF 1, care a inchis in scadere cu 0,39 la suta.
Operatiunile derulate cu cele cinci societati de investitii financiare (SIF) au totalizat 25,21 milioane de lei. In aceste operatiuni au fost rulate peste 10,9 milioane de titluri.

Cresteri usoare si in segmentul bancar

Cotatia actiunilor BRD Société Générale a crescut ieri cu 1,13 procente, fiind singura apreciere consemnata pe acest segment. Banca a inchis sedinta la 17,9 lei pe actiune.
Actiunile Bancii Transilvania au coborat cu 0,68%, la 1,49 lei pe actiune, pe fondul unei lichiditati de 3,8 milioane de lei. Valoarea totala a celor 3,8 milioane de actiuni bancare transferate ieri pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti a depasit sase milioane de lei noi.

Tranzactiile cu actiuni RRC au dominat piata

Actiunile companiei Petromidia (RRC) au dominat din nou sedinta bursiera. In prima parte a zilei, cotatia RRC a scazut cu 1,2 la suta pana la un pret de 0,0835 RON/actiune.
Cu toate acestea, titlurile segmentului petrolier au evoluat lent, actiunile SNP Petrom stagnand la 0,58 RON, in vreme ce RRC s-a mai redresat pana la 0,0838 RON (-0,8%).
Finalul sedintei de tranzactionare a adus o modificare majora pe titlurile SNP care, pe fondul unei lichiditati bune, au urcat. "Achizitiile repetate efectuate direct la preturile vanzatorilor au dus cursul pana la palierul de 0,6000 RON/actiune (+3,5%)" sustin analistii de la Societatea de Brokeraj Prime Transaction SA. Valoarea totala a actiunilor tranzactionate pe acest segment a fost de 6,8 milioane de lei noi. Potrivit datelor furnizate de BVB, segmentul petrolier a acaparat ieri peste 60 la suta din rulajul total al pietei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin