Cea mai valoroasa colectie de lucrari semnate de Victor Brauner din Romania a fost expusa la Muzeul de Arta din Tulcea. Expozitia, organizata de Institutul de Cercetari Eco-Muzeale (ICEM), a marcat implinirea a 40 de ani de la moartea artistului. Ins
Cea mai valoroasa colectie de lucrari semnate de Victor Brauner din Romania a fost expusa la Muzeul de Arta din Tulcea. Expozitia, organizata de Institutul de Cercetari Eco-Muzeale (ICEM), a marcat implinirea a 40 de ani de la moartea artistului. Institutul a lansat, de asemenea, un calendar pentru 2007 cu reproduceri fotografice ale lucrarilor expuse. "Toate lucrarile semnate de Brauner au fost aduse in muzeu de Teodora Popescu Harsia, din Cluj-Napoca, ea lucrand aici la inceputul anilor '70. A crescut in familia fratelui artistului, pe care a convins-o sa faca aceasta donatie institutiei tulcene", a mentionat Keita Ibrahima, directorul Muzeului de Arta.
Stabilit in Franta, Victor Brauner (15 iunie 1903-12 martie 1966) a fost unul dintre cei mai valorosi pictori suprarealisti europeni, lucrarile sale fiind foarte bine cotate si astazi. (C.I.I., sursa: Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.