Primaria Capitalei l-a amendat, ieri, pe proprietarul parcului Bordei situat pe malul lacului Floreasca, cu 600 de milioane de lei vechi, pentru defrisarea ilegala a mai multor copaci. Potrivit viceprimarului general Razvan Murgeanu, omul de afaceri
Primaria Capitalei l-a amendat, ieri, pe proprietarul parcului Bordei situat pe malul lacului Floreasca, cu 600 de milioane de lei vechi, pentru defrisarea ilegala a mai multor copaci. Potrivit viceprimarului general Razvan Murgeanu, omul de afaceri Costica Constanda a fost sanctionat in urma unui control efectuat de angajatii municipalitatii, la sesizarea unui "binevoitor", care a anuntat autoritatile ca din zona au disparut mai multi copaci. O echipa de control a Primariei Capitalei a fost la fata locului si a constatat ca au fost defrisati ilegal 20 de arbori. Pentru fiecare copac taiat, Constanta a fost "ars" cu 25 de milioane de lei vechi, iar pentru distrugerea ecosistemului, cu alte 100 de milioane de lei, a precizat Murgeanu. In total, sanctiunea s-a ridicat la valoarea de 600 de milioane de lei vechi.
Reamintim ca zona cunoscuta sub numele de parcul Bordei, in suprafata de 3,3 hectare de teren, a trecut in proprietatea lui Costica Constanda, printr-un schimb de terenuri intre el si municipalitate. Desi legea prevede ca intr-un parc nu se poate construi pe o suprafata mai mare de 15%, proprietarul a obtinut, in instanta, o sentinta civila prin care are dreptul de a construi aici cladiri cu destinatia de hoteluri si birouri. El a depus un proiect de urbanism in acest sens la primarie, care insa a fost respins de municipalitate.
Magda SEVERIN


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.