Dupa ziarele The Economist si The Independent, mai nou si cotidianul The Guardian, prin traditie vocea partidului laburist, a cerut demisia premierului britanic Tony Blair, considerand ca acest gest trebuie facut mai bine acum decat mai tarziu, in co
Dupa ziarele The Economist si The Independent, mai nou si cotidianul The Guardian, prin traditie vocea partidului laburist, a cerut demisia premierului britanic Tony Blair, considerand ca acest gest trebuie facut mai bine acum decat mai tarziu, in contextul actual al scandalului declansat la Londra pe tema finantarii Partidului Laburist, informeaza Reuters. Intr-un editorial aparut ieri, ziarul apreciaza ca "noua ani sunt destul!". "Blair - scrie cotidianul citat - risca sa devina un lider fara alt obiectiv decat cel al ramanerii la putere(...) Ar trebui sa renunte la functie in acest an, de preferat la finele lunii septembrie, cand cancelarul Gordon Brown ar trebui sa-i ia locul", scrie The Guardian, reamintind scandalurile si polemicile succedate recent, inclusiv posibila implicare a ministrului Culturii din Guvernul de la Londra in cazul de coruptie in care este anchetat premierul italian Silvio Berlusconi. In acelasi timp, The Guardian face referire la opozitia manifestata de o parte a laburistilor fata de legea refomei in invatamant si la polemicile generate in ultima saptamana de finantarea secreta a Partidului Laburist de catre anumiti oameni de afaceri. "Inca putin si Blair isi va pierde libertatea de decizie", apreciaza cotidianul. "Pentru moment, Tony Blair se afla in frunte in sondajele de opinie, majoritatea deputatilor laburisti nu reclama plecarea lui si succesorul sau (Gordon Brown, actulul ministru de finante in Cabinetul Blair) pare a fi multumit sa astepte", conchide The Guardian. Credibilitatea lui Tony Blair a fost greu pusa la incercare dupa dezvaluirile recente potrivit carora sustinatori ai Partidului Laburist au fost trecuti pe listele pentru Camera Lorzilor, Camera superioara a Parlamentului, in schimbul unor substantiale sume de bani, cu titlu de imprumut. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.