Socialistii maghiari (MSZP) detin un avantaj imens fata de principalul partid de opozitiei (FIDESZ) cu doar cateva saptamani inaintea alegerilor generale din 9 aprilie - conform unui sondaj prezentat la sfarsitul saptamanii trecute de publicatia Buda
Socialistii maghiari (MSZP) detin un avantaj imens fata de principalul partid de opozitiei (FIDESZ) cu doar cateva saptamani inaintea alegerilor generale din 9 aprilie - conform unui sondaj prezentat la sfarsitul saptamanii trecute de publicatia Budapest Sun.
Conform sondajului realizat de institutul Median, 37% dintre alegatorii maghiari intentioneaza sa voteze cu social-democratii, in vreme ce doar 32% si-au exprimat intentia de vot in favoarea dreptei reprezentate de FIDESZ. Sondajele din luna august 2005 realizate de Median indicau faptul ca FIDESZ avea la acea data un avans de aproape 10 procente in fata socialistilor. Sondajul Median de saptamana trecuta indica faptul ca liberalii maghiari (SZDSZ) vor primi cele 5% voturi necesare intrarii in Parlamentul de la Budapesta.
Principalul partid de opozitie din Ungaria, Fidesz, l-a ales duminica pe Viktor Orban drept candidat al formatiunii pentru functia de prim-ministru, in cazul in care partidul conservator va castiga alegerile din 9 aprilie informeaza Rompres. Viktor Orban (foto) (42 de ani), presedinte al Fidesz si prim-ministru al Ungariei intre 1998-2004, a fost ales de 1334 de delegati din 1395 prezenti la congresul partidului.
Orban a promis reintoarcerea la putere a Fidesz cu un program de creare de noi locuri de munca si o reducere radicala a impozitelor. Fostul premier critica periodic investitiile straine, care, in opinia sa, saboteaza interesele intreprinzatorilor ungari si pledeaza in favoarea unui guvern mai puternic si mai protectionist.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.