Un politist de frontiera, complicele unor contrabandisti ucraineni, a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute. Subinspectorul Stanica Dediu, sef de tura la Sectorul Politiei de Frontiera Halmeu, va sta dupa gratii 29 de zile pentru mita, abuz in
Un politist de frontiera, complicele unor contrabandisti ucraineni, a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute. Subinspectorul Stanica Dediu, sef de tura la Sectorul Politiei de Frontiera Halmeu, va sta dupa gratii 29 de zile pentru mita, abuz in serviciu in scopul obtinerii de foloase necuvenite si contrabanda. Daca va fi gasit vinovat, politistul risca 18 ani de inchisoare.
Potrivit subcomisarului Andra Chesaru, din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), barbatul era seful unei retele transfrontaliere de contrabanda cu tigari din Ucraina, care erau introduse ilegal in tara exact prin punctul de frontiera unde activa politistul. 25 de ofiteri de la DGA si procurori anticoruptie au participat la anihilarea bandei, flagrantul fiind organizat in noaptea de 16/17 martie a.c. In timpul anchetei, unul dintre politistii care au participat la prinderea lui Dediu a fost amenintat si chiar agresat in timp ce se indrepta spre locuinta. Nu s-a stabilit inca daca acest fapt s-a dorit a fi o intimidare, insa cercetarile au fost extinse si pe aceasta pista. Pentru a-i ajuta pe contrabandisti, Dediu facea programarea TIR-urilor la punctele de control si planifica filtrele in asa fel incat autovehiculele cu tigari sa ajunga nestingherite la destinatie. "Marfa sustrasa de la controlul vamal era depozitata in mai multe locatii pe raza localitatilor invecinate punctului de frontiera, unde, de altfel, au si fost efectuate 13 descinderi. Ulterior, tigarile erau transportate la diverse persoane pentru a fi comercializate", ne-a declarat subcomisarul Andra Chesaru. In urma perchezitiilor, oamenii legii au confiscat peste o suta de mii de pachete de tigari valorand 160.000 de euro. Au fost depistati si retinuti si 2 cetateni ucraineni, care au condus autovehiculele cu tigari pe teritoriul roman. Acasa la Dediu s-au gasit 10.000 de euro, 100 milioane lei vechi si un ceas elvetian in valoare de circa 1.000 de euro, primite mita. De asemenea, s-a descoperit achizitionarea unui apartament, in luna ianuarie a.c., care a fost mobilat in conditii exceptionale si pe care ofiterul nu il mentionase in declaratia de avere. In masina ofiterului, la iesirea din tura s-au gasit aproximativ 2.000 de euro, spaga obtinuta intr-o singura noapte. Tot la sfarsitul saptamanii trecute, un alt politist, de aceasta data din Dambovita, a fost prins in timp ce primea 200 de euro pentru a interveni intr-un dosar penal pentru conducerea autoturismului fara permis pe drumurile publice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.