PSD i-a retras din nou sprijinul politic lui Antonie Iorgovan (pierderea functiei de secretar al Senatului) , urmand ca maine Comisia de integritate morala sa decida daca in cazul senatorului PSD se va merge pana la excluderea din partid. Iorgovan i-
PSD i-a retras din nou sprijinul politic lui Antonie Iorgovan (pierderea functiei de secretar al Senatului) , urmand ca maine Comisia de integritate morala sa decida daca in cazul senatorului PSD se va merge pana la excluderea din partid. Iorgovan i-a atacat, saptamana trecuta, pe Adrian Nastase si pe apropiatii sai, sustinand ca fostul presedinte al Camerei Deputatilor isi alege colaboratorii in functie de apartenenta la homosexualitate si masonerie. Printre cei incriminati de Iorgovan s-au aflat Ilie Sarbu, Eugen Bejinariu, Gabriel Oprea, Dan Matei Agathon, Marian Oprisan. Conducerea PSD a dezbatut destul de aprins in Biroul Permanent National al PSD ce masuri sa ia, iar in final, cu unanimitate, s-a decis sanctionarea lui Iorgovan. Ion Iliescu a incercat la un moment dat sa mai indulceasca tonul discutiilor, apreciind ca PSD ar putea doar sa "dezavueze" public declaratiile senatorului PSD si atat. Replica nu s-a lasat prea mult asteptata. Ilie Sarbu si Liviu Dragnea au cerut vehement sanctionarea drastica a colegului lor, primul amenintand chiar ca va iesi si el cu declaratii "responsabile". "Ma duc, il iau de par si-l bat in plenul Senatului (...) Asta- culmea! Am ajuns si homosexual", a reactionat Ilie Sarbu. Pus in fata acestei situatii, Geoana a decis sa mearga pana la capat cu Iorgovan, mai ales ca si el a fost atins in trecut de replicile senatorului PSD. Cu putin timp in urma, tezele presedintelui PSD privind reforma constitutionala au fost catalogate de Iorgovan drept "imbecile". Si atunci PSD a decis sa-i retraga sprijinul politic, dar senatorul PSD a contestat hotararea si a avut castig de cauza.
Iliescu: "Declaratii iresponsabile, inadmisibile"
"Am avut o discutie extrem de neplacuta cu privire la declaratiile pe care senatorul Iorgovan le-a facut. Sunt declaratii pe care Biroul Permanent le condamna si le respinge. Nu dam voie nimanui sa foloseasca cuvinte jignitoare, nepermise, la adresa unor colegi care, din motive diferite, au dificultati", a declarat Geoana. El a mentionat, totodata, ca recomandarea BPN pentru organizatia din care face parte senatorul Iorgovan (Caras, n. red.) este de a lua toate masurile necesare conform Statutului partidului si gravitatii afirmatiilor acestuia. Presedintele PSD a recunoscut ca a existat o decizie, in urma cu cateva luni, prin care i se retragea sprijinul politic senatorului Iorgovan pentru alte declaratii pe care le-a facut. Potrivit lui Geoana, Iorgovan a contestat decizia de atunci si a avut castig de cauza, pentru ca acea contestatie "a fost discutata cu clementa la nivelul Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala".
Ilie Sarbu a precizat ca va cere in continuare excluderea lui Iorgovan si a aratat ca nu l-a aparat nimeni pe Iorgovan in cadrul BPN. Senatorul Ion Iliescu a apreciat, totodata, ca BPN a dezavuat declaratiile lui Iorgovan. "E inacceptabil, e vorba de colegialitate. Declaratiile lui sunt iresponsabile, inadmisibile", a spus Iliescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.