Serviciul de Protectie si Paza (SPP) va trimite 23 de ofiteri de protectie in Sudan si Afganistan, acestia urmand sa indeplineasca misiuni de protectie si paza a unor inalti oficiali ai Organizatiei Natiunilor Unite care isi desfasoara activitatea in
Serviciul de Protectie si Paza (SPP) va trimite 23 de ofiteri de protectie in Sudan si Afganistan, acestia urmand sa indeplineasca misiuni de protectie si paza a unor inalti oficiali ai Organizatiei Natiunilor Unite care isi desfasoara activitatea in cele doua tari. Festivitatea de plecare in misiune a acestora a avut loc, ieri, la sediul institutiei in prezenta conducerii SPP. Incepand cu data de 31 martie a.c., cei 23 de ofiteri de protectie selectionati pentru misiune vor actiona in calitate de operatori de securitate ai ONU conform normelor juridice stabilite de Tribunalul Administrativ al ONU in conformitate cu Rezolutia Consiliului de Securitate. Procesul de selectie a luptatorilor a constat in doua etape si potrivit colonelului Gabriel Cretu, prim adjunct al directorului SPP, el "a fost coordonat de o echipa speciala de instructori ai ONU".
Misiunile de securitate organizate de grupurile de protectie ale SPP se vor desfasura pe o perioada de un an de zile. Ele vor consta in protectia nemijlocita a demnitarilor ONU, asigurarea traseelor de deplasare a coloanelor oficiale, paza obiectivelor si a unor resedinte temporare, executarea controlului tehnic antiterorist, iar cand situatia o va impune, evacuarea de urgenta si riposta contraterorista.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.