Un numar de 20 de functionari publici romani cu functii de conducere, din administratia publica, vor fi instruiti in Quebec. Astfel, ieri a fost semnat un protocol intre Institutul National de Administratie si Scoala Nationala de Administratie Public
Un numar de 20 de functionari publici romani cu functii de conducere, din administratia publica, vor fi instruiti in Quebec. Astfel, ieri a fost semnat un protocol intre Institutul National de Administratie si Scoala Nationala de Administratie Publica din Quebec, prin care, incepand cu 2007, un numar de functionari publici romani se vor deprinde cu conceptele canadienilor in domeniul managementului public. In 2006 vor fi stabilite detaliile referitoare la desfasurarea cursului, costurile scolarazarii si selectia candidatilor. Programul se va derula incepand cu anul 2007 si va dura intre patru si sase luni, fiind structurat pe sapte module, respectiv Gestionarea activelor publice, Principii ale guvernarii managenentul organizatiilor Publice, Aspecte umane ale ale managementului relatiilor publice, Gestiune bugetara, Etica si Management public.
Primul modul va fi derulat in limba franceza, cu formatori din Quebec, urmand ca urmatoarele module sa se desfasoare cu formatori romani dupa o prealabila formare a acestora de catre partenerii lor de la Scoala Nationala de Administratie Publica din Quebec.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.