La cea de-a sasea editie a Cupei Europei de aruncari, prima competitie de mare anvergura a sezonului, desfasurata in week-end-ul trecut la Tel Aviv, la care au participat 172 de sportivi, reprezentand 29 de tari, dintre care trei campioni olimpici si
La cea de-a sasea editie a Cupei Europei de aruncari, prima competitie de mare anvergura a sezonului, desfasurata in week-end-ul trecut la Tel Aviv, la care au participat 172 de sportivi, reprezentand 29 de tari, dintre care trei campioni olimpici si sase laureati cu aurul mondial, Romania a prezentat in premiera o echipa completa la feminin. O initiativa de laudat a conducerii FR Atletism, avand in vedere faptul ca atletele noastre au reusit sa se claseze pe locul al treilea pe natiuni, dupa Rusia si Italia. Dar in acelasi timp si-a verificat potentialul la aceste probe, cu mare traditie pe meleagurile neaose, in perspectiva Europenelor din august. Dar si a varfurilor pe care ne vom baza la intrecerile ce sunt progamate anii ce vin, avand ca punct culminant Jocurile Olimpice de peste doi ani, de la Beijing. In acest sens, este de remarcat evolutia unei aruncatoare tinere, ca Bianca Perie (aruncarea ciocanului) sau a mai cunoscutei Ileana Brandusoiu (aruncarea discului), ultima reusind la Marea Mediterana cea mai buna clasare din cariera (locul 8). Pe cea de-a treia treapta a podiumului de la disc s-a urcat experimentata Nicoleta Grasu cu o aruncare care a masurat 60,86 m. O performanta sub posibilitatile sportivei tricolore cu un palmares de invidiat daca este sa ne amintim de cele doua bronzuri mondiale, aflata insa la inceput de sezon, cu incercari putine in aer liber, dupa iarna capricioasa pe care am traversat-o. Din nefericire, fosta recordmena mondiala la aruncare a ciocanului, Mihaela Melinte a avut o prestatie sub asteptari, un motiv al esecului fiind o gripa care i-a stricat ritmul.
Am lasat la urma cea mai valoroasa reusita a tricolorilor, cea a veteranului Gheorghe Guset, clasat al doilea la aruncarea greutatii in Israel, cu 20,41 m, dupa Andrei Mikhnevich (Belarus; 20,61 m). De remarcat ca Ghita, cum il alinta apropiati este din ce in ce mai bun in competitiile cu miza. Dupa ce s-a situat al cincilea la Mondialele indoor de la Moscova, se pare ca Guset isi depaseste cu tot mai mult curaj inhibitiile care il tineau departe de medaliile internationale, atletul nostru avand un potential de exceptie, dar perturbat de emotii greu de inteles la marile intreceri. Sulitasul Leonard Bartha, cu o incercare care a masurat 70,10 m, poate fi trecut cu succes la capitolul realizari, in timp ce in opozitie s-a plasat aruncatorul de ciocan Cosmin Sorescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.