Fostii angajati ai uzinei Republica ii cer procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, sa se autosesizeze in legatura cu situatia uzinei, de la privatizare si pana in prezent, in timp ce doua sute de oameni pazesc zilnic halele, pentru a se asigura
Fostii angajati ai uzinei Republica ii cer procurorului general al Romaniei, Ilie Botos, sa se autosesizeze in legatura cu situatia uzinei, de la privatizare si pana in prezent, in timp ce doua sute de oameni pazesc zilnic halele, pentru a se asigura ca nu se va fura nimic. Liderul sindicatului "Nicolae Malaxa", care a facut aceasta declaratie ieri, pentru Mediafax, a adaugat ca fostii angajati asigura paza in schimburi, pentru a pastra toate bunurile din hale si a impiedica inchirierea spatiilor. Actiunea va avea loc pana in 31 martie, cand problema uzinei ar trebui sa fie rezolvata de instanta. Fostii si actualii salariati creditori din dosarul de faliment instrumentat de Tribunalul Bucuresti solicita sefului Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca institutia sa se autosesizeze in legatura cu "actele frauduloase" care s-au petrecut incepand cu momentul privatizarii. "Cu numai 660.000 de dolari platiti pe uzina, Tehnologika Tub SRL doreste sa ramana proprietar pe o afacere de peste 60-80 de milioane de euro. Solicitam inceperea cercetarilor penale a urmatoarelor persoane, implicate direct sau indirect in aceasta afacere: Ovidiu Musetescu, Stan Popa, Cristiana Gociu, Roxana Bichel, Mircea Ursache, avocatul Octav Arin Stanescu si Nicolae Teodor - ca artizani ai acestei caracatite. Si urmatoarele persoane din societate: Petre Popescu, Vasilica Chioariu, Laurentia Vasilescu, care au semnat si parafat juridic aceste inginerii financiare", informeaza sindicalistii, printr-un comunicat remis presei. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.