Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins ieri, recursul celor cinci inculpati din dosarul revolutiei de la Cluj, care cerusera achitarea lor sau retrimiterea dosarului la Parchet ori la instanta de fond. Generalul (r) Iulian Toplic
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins ieri, recursul celor cinci inculpati din dosarul revolutiei de la Cluj, care cerusera achitarea lor sau retrimiterea dosarului la Parchet ori la instanta de fond. Generalul (r) Iulian Topliceanu, dar si ceilalti inculpati, Valeriu Burtea, Ioachim Moga, Ioan-Laurentiu Cocan si Ilie Dicu, declarau, la momentul judecarii recursului ca sunt nevinovati. "Nu exista nici o proba scrisa sau declaratie din care sa rezulte ca eu am instigat la omor sau la tentativa de omor deosebit de grav", spunea Topliceanu. De asemenea, magistratii instantei supreme au respins recursurile mai multor persoane constituite ca parti civile in dosar, prin care acestea au cerut, la termenul din februarie, sa li se acorde o valoare mai mare de daune materiale decat cele stabilite prin sentinta din 2005 a sectiei penale a ICCJ. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.