Constrangerile bugetare ii obliga pe o parte din agentii locali ai Biroului Federal de Investigatii (FBI) sa opereze fara conturi de e-mail oficiale, relateaza Rompres. "Oricat de ridicol ar suna, avem probleme serioase cu banii in acest moment, iar
Constrangerile bugetare ii obliga pe o parte din agentii locali ai Biroului Federal de Investigatii (FBI) sa opereze fara conturi de e-mail oficiale, relateaza Rompres. "Oricat de ridicol ar suna, avem probleme serioase cu banii in acest moment, iar Guvernul ezita sa le asigure tuturor agentilor si analistilor adrese cu <<dot gov>>", a declarat la o intalnire cu presa newyorkeza Mark Mershon, inalt responsabil al biroului FBI din New York. Potrivit lui Mershon, "pur si simplu nu sunt bani", ceea ce atrage un "sir nesfarsit de reclamatii" din partea agentilor federali. O purtatoare de cuvant a FBI de la Washington a negat ca reducerile bugetare ii pun pe agenti in dezavantaj si a subliniat ca, pana la sfarsitul anului, toti cei 2000 de angajati din New York vor avea conturi oficiale de e-mail. Senatorul Charles Schumer a mentionat in acest context ca "FBI ar trebui sa dispuna de toate instrumentele de care are nevoie pentru a combate terorismul si criminalitatea in secolul XXI, cu atat mai mult la New York, iar e-mailul si Internetul constituie unul din cele mai eficiente mijloace de comunicare". "Agenti ai FBI fara e-mail si acces la Internet reprezinta mentalitatea de dinainte de atentatele de la 11 sepembrie 2001", a avertizat senatorul american. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.