Persoanele care s-au prezentat drept preoti si l-au insotit, la sfarsitul saptamanii trecute, pe ultimul drum pe omul de afaceri Florian Anghelescu nu au calitatea de clerici ai Bisericii Ortodoxe Romane. Potrivit Patriarhiei Romane, astfel de cazuri
Persoanele care s-au prezentat drept preoti si l-au insotit, la sfarsitul saptamanii trecute, pe ultimul drum pe omul de afaceri Florian Anghelescu nu au calitatea de clerici ai Bisericii Ortodoxe Romane. Potrivit Patriarhiei Romane, astfel de cazuri de "vagabondaj" al unor pretinsi clerici sunt destul de des intalnite in Bucuresti si in tara. Ineditul situatiei provine din aceea ca, in acest caz, pretinsii clerici nu au nici o legatura cu Biserica Ortodoxa Romana. Unul din asa-zisii preoti prezenti la inmormantare este Ion Preoteasa, fost preot, caterisit de cate Arhiepiscopia Bucurestilor din cauza abaterilor si delictelor repetate. Surse din cadrul BOR, citate de Mediafax, au afirmat ca acesta ar fi fost hirotonit arhiepiscop, in Statele Unite ale Americii, el intentionand sa infiinteze un cult ce ar putea functiona in paralel cu Biserica Ortodoxa Romana. Reamintim ca omul de afaceri Florian Anghelescu a fost inmormantat duminica. El fusese gasit spanzurat, joi, in subsolul vilei familiei sale de pe strada Neagoe Voda din Capitala. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.