Dupa mai bine de o jumatate de an, Sectia Parchetelor Militare din cadrul Ministerului Public va avea din nou conducere. Potrivit unui comunicat remis ieri presei de catre Ministerul Justitiei, Monica Macovei ii propune pe magistratii militari Vasile
Dupa mai bine de o jumatate de an, Sectia Parchetelor Militare din cadrul Ministerului Public va avea din nou conducere. Potrivit unui comunicat remis ieri presei de catre Ministerul Justitiei, Monica Macovei ii propune pe magistratii militari Vasile Doana si Dan Voinea, in functiile de procuror sef, respectiv procuror sef adjunct, ai Sectiei Parchetelor Militare (SPM), urmand ca plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa-si dea avizul consultativ, iar numirea sa-i revina presedintelui Traian Basescu.
Vasile Doana este procuror militar din anul 1991 si ocupa in prezent functia de procuror militar sef al DNA, iar Dan Voinea (fost sef al sectiei in perioada 1997-2001) este procuror militar din anul 1982, functie pe care o detine si in prezent in cadrul Sectiei Ministerul Public.
Sectia Parchetelor Militare a ramas fara conducere dupa ce, in 4 octombrie 2005, CSM a aprobat propunerile ministrului Justitiei privind revocarea din functie a sefului - Samoila Joarza si a adjunctului - Ionel Slavoiu. Revocarile au fost motivate de ministru prin "ineficienta" Sectiei Parchetelor Militare, o data ce dosare importante precum dosarul "Revolutiei" si cel al "Mineriadei din 13-15 iunie 1990" au fost tergiversate.
Astfel, generalul magistrat Samoila Joarza s-a aflat la a doua revocare din functie, dupa cea din 1997, cand a fost inlocuit din postul de adjunct al sefului Sectiei Parchetelor Militare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.