"Mandatul meu va fi unul corect. Fiecare deputat si fiecare parlamentar va gasi in mine un interlocutor de incredere si de echilibru. Aceasta functie ma onoreaza si ma obliga in egala masura. Si spun acest lucru nu ca pe o simpla formula de stil, ci
"Mandatul meu va fi unul corect. Fiecare deputat si fiecare parlamentar va gasi in mine un interlocutor de incredere si de echilibru. Aceasta functie ma onoreaza si ma obliga in egala masura. Si spun acest lucru nu ca pe o simpla formula de stil, ci ca pe o realitate a ceea ce inseamna astazi Parlamentul. (...) Nu ma feresc sa spun ca voi incerca sa creez un nou model de presedintie a Camerei Deputatilor, un presedinte care va sta mai putin intre peretii de beton ai acestei cladiri, si mai mult intre oameni. Parlamentul trebuie sa lucreze pentru oameni, nu pentru sine si nu pentru entitati abstracte cum sunt legile. Legile sunt ele insele facute pentru oameni, iar pentru a legifera bine, parlamentarii trebuie sa cunoasca ce se intampla dincolo de gardul institutiei. Tocmai de aceea, mandatul meu va fi unul al consultarilor permanente cu reprezentanti ai societatii civile. Fie ca vorbim de patronate, de sindicate, de asociatii de mediu, de protectia copilului sau de alte asociatii din domeniul neguvernamental, atunci cand un proiect de lege din sfera lor de interes si de competenta va fi pe agenda Camerei Deputatilor, discutiile dintre institutie si societatea civila ii vor fi pe agenda. Vreau sa aducem cetateanul in interiorul Camerei Deputatilor".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.