Domnul Zvi Bercovici, unul dintre medicii renumiti din Ierusalim, prieten si consilier al fostului premier israelian, ministru de Externe si ministru al Economiei, Benjamin Netanyahu, actualmente deputat si presedintele influentului Partid Likud, a f
Domnul Zvi Bercovici, unul dintre medicii renumiti din Ierusalim, prieten si consilier al fostului premier israelian, ministru de Externe si ministru al Economiei, Benjamin Netanyahu, actualmente deputat si presedintele influentului Partid Likud, a facut ziarului nostru o dezvaluire cel putin curioasa.
"S-a intamplat ceva bizar la Bucuresti, declara dr. Zvi Bercovici. S-a tesut o cabala rea, la care si-au dat mana responsabili romani si Ambasada Israelului in Romania, iar victima a fost o mare personalitate a lumii israeliene si internationale. Netanyahu se simte jignit si asteapta explicatii". Despre cele intamplate dl. Zvi Bercovici relateaza cu o vadita suparare. In urma cu vreo doua luni, trei posturi de televiziune din Romania si-au manifestat dorinta de a-l intervieva pe Beniamin Netanyahu: TVR. PRO-TV si ANTENA. Primul solicitant, PRO-TV a primit acordul. Cateva zile mai tarziu, o echipa a acestei televiziuni, in frunte cu Carmen Avram, a sosit in Israel. Si filmarile au inceput. Benjamin Netanyahu a vorbit despre pace, emigrantii romani care au construit tara, si despre dezvoltarea relatiilor comerciale israeliano-romane. PRO-TV emite 24 de ore din 24 si in Israel. Zilnic, clipuri anuntau pe telespectatorii din Israel de intalnirea dintre televiziunea romana si fruntasul israelian. Emisiunea urma sa aiba loc vineri seara, la o ora de varf de audienta. A venit si ziua de vineri, dar spre stupefactia generala, emisiunea - ioc. Cineva cenzurase emisiunea. E posibil asa ceva in zilele noastre? Iata ca a fost posibil! Am telefonat imediat doamnei Carmen Avram, n-am putut afla ce s-a intamplat cu adevarat, dar mi s-a comunicat ca realizatoarea emisiunii a avut un soc, ca plange, nu intelege cum de i-a fost scoasa din grila televiziunii emisiunea cu Benjamin Netanyahu. Am cercetat mai departe, si am avut eu de suportat un soc: am fost informat ca insasi doamna Rodica Gordon-Radian, ambasador al Israelului in Romania ar fi intervenit pentru anularea emisiunii. Ea i-a telefonat realizatoarei Carmen Avram sa renunte la interviul cu Benjamin Netanyahu si tot doamna ambasador al Israelului a insistat la anumiti responsabili romani ca PRO-TV sa nu transmita emisiunea. Mi s-a spus ca a vorbit chiar si cu Adrian Sarbu, unul din actionarii importanti ai televiziunii PRO-TV. O asemenea ingerinta in chestiunile mass-mediei strict romanesti m-au uimit in cea mare masura. Ce i-a casunat Benjamin Netanyahu doamnei ambasadoare, ca s-o determine la o asemenea interventie vicioasa? Benjamin Netanyahu ar dori sa stie daca simpatia ambasadoarei pentru rivalul sau politic, Ehud Olmert, a alimentat actiunea ei manipulatorie de neinteles.
Am relatat cu exactitate cuvintele dlui Zvi Bercovici din Ierusalim. Vorbe grave care m-au determinat sa controlez de trei ori cu dr. Bercovici cele afirmate de dansul. Cum era si firesc, am solicitat opinia doamnei ambasador Rodica Gordon-Radian. Secretara ambasadoarei, Rodica Lehner, mi-a comunicat, in numele ambasadoarei, ca nu a facut nici-o interventie pentru anularea interviului lui Benjamin Netanyahu la PRO-TV. O curiozitate in plus: televiziunea care a anulat interviul lui Benjamin Netanyahu este detinuta de grupul financiar mediatic international "Central European Media Entrepises"(CME), al carui proprietar, in proportie de 80% este de miliardarul american evreu Ron Lauder. Care este un prieten apropiat al lui Benjamin Netanyahu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.