Militarul care s-a impuscat in cap in Irak, in urma cu o saptamana, este in continuare in coma profunda, iar medicii de la spitalul din Kuwait City au decis sa nu il supuna unei interventii chirurgicale. O comisie a Comandamentului 2 Operational Intr
Militarul care s-a impuscat in cap in Irak, in urma cu o saptamana, este in continuare in coma profunda, iar medicii de la spitalul din Kuwait City au decis sa nu il supuna unei interventii chirurgicale. O comisie a Comandamentului 2 Operational Intrunit "Maresal Alexandru Averescu", care cuprinde si un procuror militar, s-a deplasat in teatrul de operatiuni din Irak pentru a cerceta circumstantele in care s-a produs evenimentul. Colonelul Cristinel Ghiga, purtatorul de cuvant al MApN, a precizat, citat de Rompres, ca rezultatele anchetei privind cauzele tentativei de sinucidere a militarului vor fi cunoscute in maximum trei saptamani.
Caporalul Lili Dobre, de 28 de ani, s-a impuscat in cap, in data de 14 martie, in jurul orei 14.30, dupa ce revenise dintr-o misiune, intr-un cort din tabara de dislocare a unitatii, Camp Mittica. Dupa ce i s-a acordat asistenta medicala de urgenta in cadrul unitatii, militarul a fost transportat la spitalul Brigazii italiene "Sassari", in subordinea careia actioneaza batalionul romanesc. Ulterior, caporalul Dobre a fost transportat cu un elicopter apartinand fortelor italiene la un spital din Kuwait City.
Ionelia Zaharia, sora lui Lili Dobre, sustine ca in ultimul timp, fratele sau era din ce in ce mai trist. Ea a vorbit cu Lili ultima data la inceputul lunii martie, cand acesta i-a marturisit ca primeste pe telefonul mobil mesaje care-l suparau.
Lili nu a vrut insa sa-i spuna de la cine primea sms-urile si nici despre ce este vorba. "Nu a vrut sa-mi spuna prea multe despre mesajele alea. De fapt, nici nu vorbea prea multe. Spunea si nu spunea lucruri, s-a inchis mai mult in el. Nu a pronuntat nume, nu mi-a spus cine ii trimtea mesajele, dar am vazut la el ca e schimbat", a afirmat Ionelia Zaharia. (D.S.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.