Humphrey, o pisica vagaboanda care a intrat in 10 Downing Street, resedinta premierului britanic, in 1989 si a cauzat un scandal cand "a iesit la pensie" in 1997, a murit, a anuntat un purtator de cuvant al premierului Tony Blair, transmite Reuters.
Humphrey, o pisica vagaboanda care a intrat in 10 Downing Street, resedinta premierului britanic, in 1989 si a cauzat un scandal cand "a iesit la pensie" in 1997, a murit, a anuntat un purtator de cuvant al premierului Tony Blair, transmite Reuters. Motanul alb cu negru a fost, probabil, cel mai cunoscut animal din Marea Britanie, o tara ai carei locuitori sunt mari iubitori de animale. "Lumea politicii plange o legenda", titreaza cotidianul The Sun, cel mai citit din Marea Britanie. "Este adevarat. Am aflat saptamana trecuta ca Humphrey a murit", a confirmat un purtator de cuvant. Se crede ca pisica avea in jur de 18 ani.
Humphrey a ajuns in resedinta de pe Downing Street de la numarul 10 in vremea cand acolo locuia Margaret Thatcher si a ramas si pe toata durata mandatului lui John Major. Felina a fost insa trimisa la pensie si sa fie ingrijita de un functionar public, la scurta vreme dupa venirea la putere a lui Tony Blair, in 1997.
La vremea respectiva, oponentii l-au acuzat pe Blair ca l-a inlaturat pe Humphrey pentru ca sotiei premierului, Cherie Blair, nu i-ar placea pisicile. A urmat un scandal in presa. "Humphrey este o persoana disparuta in acest moment. Daca nu o sa am vesti de la el sau daca nu o sa apara in public, o sa trag concluzia ca a fost impuscat", a declarat la acea vreme Alan Clark, membru al Partidului Conservator, aflat in opozitie.
Guvernul a aranjat, in cele din urma, o conferinta de presa si o sedinta foto pentru a demonstra ca Humphrey era in viata, motivand ca a fost trimis sa traiasca la un functionar, pentru a fi tratat de boli. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.