Fiica vrajitoarei Mercedesa, Mihaela Izvoranu, zisa Stralucirea, de 14 ani, din Craiova, a fost rapita de pe strada, in urma cu doua zile, de un tigan, in timp ce se afla la cumparaturi cu doua prietene. Imediat dupa producerea incidentului, cele dou
Fiica vrajitoarei Mercedesa, Mihaela Izvoranu, zisa Stralucirea, de 14 ani, din Craiova, a fost rapita de pe strada, in urma cu doua zile, de un tigan, in timp ce se afla la cumparaturi cu doua prietene. Imediat dupa producerea incidentului, cele doua prietene ale Stralucirii l-au anuntat pe tatal fetei, Medalion, care la randul sau a sesizat Politia. Oamenii legii au descins la locuinta presupusului rapitor, Gheorghe Boboaca, insa aici nu se afla nimeni. "In momentul de fata se fac cercetari la sesizarea facuta de Medalion, tatal fetei, pentru infractiunea de lipsire de libertate. Am fost personal la Boboaca, dar in casa nu era ascunsa fata. Fata este cu baiatul, lucru confirmat de familia baiatului", a declarat, ieri, seful Sectiei 2, comisar Constantin Tudor.
Mama Stralucirii, vrajitoarea Mercedesa, sustine ca rapitorul nu a dat pana acum nici un semn si ca asteapta ca Politia sa-i ajute pentru a-si recupera fata. "Suntem disperati si foarte suparati. Asteptam ca politia sa-si faca datoria si sa ne faca dreptate. Incercam sa fim pasnici, iar daca nu, ne vom face singuri dreptate. Niciodata nu se va pune problema sa acceptam judecata tiganeasca in cazul fiicei mele. Nu las fata mea pe mainile nimanui, iar daca se va intampla sa o violeze, puscaria il va manca", a declarat Mercedesa.
Cu toate acestea, politistii craioveni nu exclud posibilitatea ca parintii Straclucirii sa-si retraga plangerea depusa si sa se inteleaga pe cale amiabila cu Boboaca. Care, se pare, ca doreste chiar sa o ia de nevasta pe fata Mercedesei.
"N-o luam fara cercei"
Cazurile de acest gen au devenit deja o obisnuinta in judetul Craiova. "Rapirile", negocierile, retragerea plangerilor si apoi impacarile reprezinta sablonul unor astfel de situatii. Un asemenea caz a avut loc in urma cu aproximativ o luna si in localitatea Segarcea. Atunci, o familie numeroasa de tigani s-a strans in fata postului de politie reclamand ca le-a fost furata fata. Si atunci parintii victimei au facut plangere, iar oamenii legii au declansat cercetarile. Numai ca la scurt timp, parintii celei rapite care si-au retras plangerea. Chiar in momentul in care politistii erau pe punctul de a o elibera pe fata. Totul s-a rezolvat intre cele doua parti, care, dupa negocieri purtate "la sange" s-au inteles la pret.
Acelasi scenariu poate fi intalnit si intr-un alt caz. Fata unor tigani a fost rapita, parintii ei au depus plangere, iar politistii au declansat cercetarile. Familia victimei s-a prezentat apoi la sediul politiei anuntandu-i pe oamenii legii ca si-au gasit fata. Numai ca acestia i-au anuntat si ca nu o vor mai lua inapoi pentru ca aceasta nu mai are cerceii pe care ii purta atunci cand a fost rapita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.