Compania producatoare a serialului "Into the West" si stilistul care a tuns o fetita de opt ani din tribul apache Mescalero pentru a putea interpreta un rol in serial sunt dati in judecata de familia fetei pentru incalcarea regulilor tribului, relate
Compania producatoare a serialului "Into the West" si stilistul care a tuns o fetita de opt ani din tribul apache Mescalero pentru a putea interpreta un rol in serial sunt dati in judecata de familia fetei pentru incalcarea regulilor tribului, relateaza BBC News Online. Stilistul a tuns-o pe fata dupa ce la casting nu au venit suficienti baieti. Numai ca familia sustine ca parul fiicei lor, Christina Ponce, in varsta de opt ani, a fost taiat fara a tine cont de obiceiurile tribului, care interzic un astfel de lucru la fete pana la varsta pubertatii. "Este un obicei de-al tribului nostru ca parul unei fete sa nu fie taiat pana cand acesta nu implineste varsta realizarii unei ceremonii speciale, moment in care fata trebuie sa aiba parul lung pana la talie. Numai parintii fac exceptie de la regula", a declarat Danny Ponce, tatal fetei.
Domnul Ponce a depus plangere la tribunalul din Albuquerque, accentuand faptul ca nu a fost cerut acordul parintilor atunci cand un stilist a taiat parul Christinei. El cere desbagubiri in valoare de 250.000 de dolari pentru daune emotionale si alte 75.000 desbagubire. Acuzatii sunt compania Turner Films si stilistul. Steven Spielberg este producatorul executiv al serialului "Into the West".
Motivul pentru care Christina a fost tunsa este acela ca ea trebuia sa arate mai mult ca un baietel indian. Ea urma sa filmeze numai trei zile, intr-o locatie aflata langa localitatea Carrizozo, New Mexico. Incidentul respectiv a aparut pe fondul incercarilor guvernatorului din New Mexico de a incuraja venirea echipelor de filmare din afara statului, in zona respectiva, incercari pe care domnul Ponce le incuraja la randul sau. "Chiar daca e foarte bine ca vin si folosesc aceste locuri pentru filmari, asta nu inseamna ca nu pot fi mai sensibili la diferentele culturale sau ca nu ar trebui sa intrebe inainte de a face ceva", a declarat Ponce. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.