Conducerea PPCD este deschisa la negocieri cu PD in conditiile in care democratii lui Emil Boc nu vor vota legile "securistice" privind securitatea nationala si isi vor asuma in mod public guvernarea 1996-2000, cu toate aspectele pe care aceasta le p
Conducerea PPCD este deschisa la negocieri cu PD in conditiile in care democratii lui Emil Boc nu vor vota legile "securistice" privind securitatea nationala si isi vor asuma in mod public guvernarea 1996-2000, cu toate aspectele pe care aceasta le presupune. Aceasta decizie a fost luata sambata in cadrul Comitetului National de Coordonare (CNC) al PPCD. "Legile privind securitatea nationala nu pot fi acceptate in forma actuala, sunt securistice", a declarat pentru ZIUA vicepresedintele crestin-democratilor, Mihai Marinescu. El a explicat ca PD trebuie sa isi asume guvernarea 1996-2000 deoarece este inacceptabil ca numai PPCD sa raspunda pentru acea perioada. Taranistii au mai cerut democratilor si presedintelui Basescu adoptarea proiectului de Lege a Lustratiei in varianta propusa de PPCD. Lustratia este considerata de liderii PPCD drept necesara pentru asanarea morala a clasei politice romanesti. Crestin-democratii au mai cerut PD si presedintelui Basescu denuntarea publica a comunismului prezentand rezolutia PPE in domeniu si semnalele provenite din partea societatii civile. Taranistii au mai solicitat democratilor sa se opuna "legalizarii" averilor ilicite prin impozitarea acestora si au pledat pentru confiscarea imediata a avutiilor nejustificate. De asemenea, PPCD a cerut ministrilor PD din cabinetul Tariceanu sa faca lobby pentru emiterea unei Ordonante de Urgenta care sa transforme inchisoarea politica de la Ramnicul Sarat, acum depozit privatizat, intr-un muzeu al Gulagului comunist.
Pavelescu, vicepresedinte
Comitetul PPCD a solicitat PD elaborarea unei noi Legi electorale care sa nu mai faca discriminare intre partidele parlamentare si cele neparlamentare. Nu in ultimul rand, taranistii lui Ciuhandu au solicitat PD sa renunte la "limbajul dublu" atat in fata popularilor europeni, cat si in tara. Surse din cadrul PPCD ne-au declarat ca se asteapta reactii "amicale" din partea PD deoarece democratii au nevoie de sprijinul si sustinerea taranistilor in cadrul apropiatului Congres al PPE. "Nu este exclus ca democratii sa taraganeze discutiile", au spus sursele citate. Tot sambata, taranistii au stabilit aprobarea fuziunii cu UCS si l-au inregimentat, in functia de vice-presedinte al formatiunii, pe deputatul independent Aurelian Pavelescu. Astfel, PPCD este reprezentat in Parlament de sase deputati. Senatorul ex-pesedist Ioan Talpes s-a plans recent de tratamentul la care a fost supus de PPCD. "Deziluzia uriasa este domnul Ciuhandu", a spus el spunand ca nu intelege atitudinea liderului popular. "Talpes ar trebui sa fie mai rezervat in declaratii, nu inteleg aciditatea acestora la adresa PPCD si a presedintelui Gheorghe Ciuhandu. Indiferent de optiuni, intre oamenii politici trebuie sa primeze respectul", a spus noul vicepresedinte al crestin-democratilor, Aurelian Pavelescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.