Conservatorii lui Dan Voiculescu vor fi exclusi de la guvernare daca se incapataneaza sa aiba candidat propriu la sefia Camerei Deputatilor si nu sustin candidatul Coalitiei, liberalul Bogdan Olteanu. Acesta a fost mesajul lansat la sfarsitul saptama
Conservatorii lui Dan Voiculescu vor fi exclusi de la guvernare daca se incapataneaza sa aiba candidat propriu la sefia Camerei Deputatilor si nu sustin candidatul Coalitiei, liberalul Bogdan Olteanu. Acesta a fost mesajul lansat la sfarsitul saptamanii de liberalul Ludovic Orban si democratul Cezar Preda. Presedintele Ligii Alesilor PNL Ludovic Orban a sustinut sambata, la Targu Mures, ca dupa ce a castigat Loteria prin Liliana Ghervasuc, PC ar face bine sa retraga candidatura Danielei Popa pentru presedintia Camerei Deputatilor. El a spus ca atat PD, cat si UDMR si-au declarat sprijinul neconditionat pentru Bogdan Olteanu si si-a manifestat nemultumirea referitoare la atitudinea afisata de conservatori. "Oricum, chiar daca va ramane Daniela Popa candidat, in turul doi ne inchipuim ca vor sprijini candidatul PNL, pentru ca, in caz contrar, trebuie sa isi faca bagajele si sa plece de la guvernare", a afirmat Orban, satul de poznele politice ale PC. Dan Voiculescu va fi inlaturat de la Putere, a continuat liberalul, si in conditiile in care l-ar inregimenta in structurile PC pe fostul sef al deputatilor, pesedistul Adrian Nastase. Mai mult chiar, Orban a spus ca Puterea se va lepada de PC la cea mai mica negociere dintre conservatori si Nastase. "Chiar si simpla discutie privind primirea lui Adrian Nastase in PC exclude instantaneu PC de la guvernare. De aici e numai un pas si ne trezim ca PC il propune pe Adrian Nastase prim-ministru sau sef la Camera. Trebuie sa le aducem aminte ca Adrian Nastase a fost primul-ministru al fostului guvern PSD si candidatul la Presedintie al PSD. Adrian Nastase nu poate sa aiba loc in actuala Coalitie guvernamentala", a insistat liberalul.
Somati sa-si retraga candidatul
La randul sau, vicepresedintele PD Cezar Preda i-a amenintat pe conservatori cu excluderea in conditiile in care nu il sustin pe Bogdan Olteanu in functia de presedinte al deputatilor. "Coalitia de guvernamant trebuie sa aiba un singur candidat pentru sefia Camerei Deputatilor. In acest context, somam PC sa-si retraga candidatul inscris in cursa pentru presedintia Camerei", a declarat ieri vicepresedintele PD, Cezar Preda.
El le-a cerut conservatorilor sa isi clarifice pozitia spunand ca este inadmisibil ca PC sa aiba alt candidat decat cel al Coalitiei. El a spus ca PD il va sustine pe Bogdan Olteanu in proportie de 100%. Liderul democrat a amintit aranjamentul dintre PC, UDMR si PSD datorita caruia plenul Camerei s-a exprimat impotriva perchezitiei caselor lui Adrian Nastase si a spus ca astfel de aranjamente nu isi au locul in cazul alegerii presedintelui Camerei. "Atrag atentia ca PD nu se va face partas la nici un aranjament de natura celui prin care UDMR si PC au votat in Camera alaturi de PSD impotriva solicitarii ministrului Justitiei privind perchezitia in casele lui Adrian Nastase, altfel decat reprezentantii Aliantei DA PNL-PD", a avertizat Preda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.