Pe 21 martie se va semna, la Trieste, memorandumul de intelegere intre cele cinci state implicate in proiectul oleoductului Constanta - Trieste, a anuntat, vineri, in cadrul conferintei de presa comune sustinuta la Zagreb cu omologul sau croat Ivo Sa
Pe 21 martie se va semna, la Trieste, memorandumul de intelegere intre cele cinci state implicate in proiectul oleoductului Constanta - Trieste, a anuntat, vineri, in cadrul conferintei de presa comune sustinuta la Zagreb cu omologul sau croat Ivo Sanader, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu. Prin semnarea memorandumului, Slovenia si Italia vor intra in mod oficial in acest proiect. Memorandumul va reglementa completarea studiului de fezabilitate care sa acopere traseul conductei pe teritoriul acestor doua state. Documentul va fi semnat de catre ministrii Industriei si Energiei din Romania, Croatia, Serbia si Muntenegru, Slovenia si Italia. De la Trieste, oleoductul va fi legat la conducta Panalpina care transporta titei in Europa de Vest.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.