Oare cu noua zile inainte de alegeri, cartile sunt jucate? In timp ce unii lideri par resemnati, precum Amir Peretz, iar altii ridica mainile victoriosi, vezi Kadima, in teorie totul este inca posibil. Practic, o cincime dintre alegatori (21% persoan
Oare cu noua zile inainte de alegeri, cartile sunt jucate? In timp ce unii lideri par resemnati, precum Amir Peretz, iar altii ridica mainile victoriosi, vezi Kadima, in teorie totul este inca posibil. Practic, o cincime dintre alegatori (21% persoane intrebate) se considera inca nedecisi. Aceste voturi reprezinta echivalentul a 25 de locuri in Parlament, si pot schimba intreaga situatie. Rata de participare preconizata de 63% este foarte scazuta daca luam in considerare rata de participare la ultimele alegeri, care cu 74,5% a reprezentat cel mai scazut nivel de participare inregistrat vreodata in Israel. Potrivit ultimelor sondaje publicate de "Iediot Aharonot", Kadima va obtine 39 de mandate, laburistii 19, Likud 15, Shas 11, Israel Beitenu 10, Ihud Haleumi-Mafdal 8, la fel ca si partidele arabe reunite, in timp ce Iahadut HaTora va obtine 6 mandate, iar Meretz 4. Exprimate in termenul de bloc, sondajul indica faptul ca o uniune Kadima - Avoda-Meretz va obtine 62 de mandate si va putea apriori constitui o majoritate. Blocul dreptei, asociind si partidele religioase, va reprezenta, conform amintitului sondaj, o forta de 50 de mandate, insuficient pentru a crea o minoritate de blocaj.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.