Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va verifica modul de constituire si virare a obligatiilor fiscale si va analiza oportunitatea instituirii masurilor asiguratorii asupra a sase societati din judetul Timis, controlate de cetateanul siri
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va verifica modul de constituire si virare a obligatiilor fiscale si va analiza oportunitatea instituirii masurilor asiguratorii asupra a sase societati din judetul Timis, controlate de cetateanul sirian Zaher Iskandarani. Potrivit ANAF, verificarea va avea loc in urma unei ample actiuni de control a Garzii Financiare efectuate din dispozitia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie/DIICOT/. Astfel, societatile controlate de Garda Financiara sunt SC R&M Tobacco International SRL (producator de tigarete), SC Le Dome Tobacco International SRL (proprietarul fabricilor de tigarete si de productie ape minerale si bauturi racoritoare, inchiriate la SC R&M Tobacco International SRL si SC Flasch SRL), SC RTD Tobacco Distribution SRL (distribuitor de tigarete), SC Flasch SRL (producator de apa minerala si bauturi racoritoare), SC Alchool Banat Industry SRL (fara activitate), si SC European Tobacco SRL (producator de tigarete). In urma verificarilor anterioare s-a constatat ca intre societatile verificate exista relatii de interdependenta, care se circumscriu infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.
Venituri neinregistrate
Astfel, la SC R&M Tobaco International SRL nu a fost inregistrata, ca venituri, suma de 5.902.765,94 RON, care reprezinta amortizarea unor mijloace fixe reevaluate si vandute ulterior, in conditiile in care amortizarea a fost deductibila din profitul impozabil, intre 2001-2004. De asemenea, nu au fost inregistrate venituri de 2.279.840 RON, aferente activitatii de prestari servicii (transporturi) la SC Flasch SRL. Totodata, SC R&M Tobacco International SRL a vandut catre SC Le Dome Tobacco International SRL mijloace fixe (linie tehnologica pentru fabricat tigarete) in valoare de 1.097.834,6 RON, sub valoarea contabila de 17.455.356,2 RON. Pentru aceasta operatiune, societatea nu a indeplinit conditiile legale privind reducerea de pret acordata de furnizor direct clientului, ceea ce a diminuat TVA colectata cu 3.107.929,1 RON. De asemenea, SC Flasch SRL, SC R&M Tobacco International SRL si SC European Tobacco SRL au majorat, ilegal, cheltuielile deductibile cu 2.073.315,1 RON, reprezentand diferite servicii si achizitii de marfa, existand o deducerea nelegala a TVA, in suma totala de 393.929,8 RON, iar SC Flasch SRL si SC R&M Tobacco International SRL nu au respectat legea cu privire la reducerea de pret la vanzarea de cisterne si au diminuat TVA colectata, cu 704.156,8 RON, suma aferenta unor prestari de servicii neinregistrate. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.