Clubul Roman de Presa (CRP) si-a desemnat vineri seara, la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei, "cainii de paza ai democratiei" - ziaristii premiati in cadrul celei de-a 7-a editii a Galei Premiilor CRP. La aceasta editie, la care
Clubul Roman de Presa (CRP) si-a desemnat vineri seara, la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei, "cainii de paza ai democratiei" - ziaristii premiati in cadrul celei de-a 7-a editii a Galei Premiilor CRP. La aceasta editie, la care a participat si presedintele Traian Basescu, spectacolul de gala s-a desfasurat sub semnul traditionalului concept "Cainele de paza al democratiei". Pentru presa scrisa, la categoria stire de agentie, premiul CRP a fost adjudecat de Alexandru Purcarus (Mediafax) iar la sectiunea editorial, premiul a revenit colegului nostru Victor Roncea ZIUA. Pentru ca Roncea nu s-a putut prezentat, Ion Cristoiu, care trebuia sa-i inmaneze premiul, s-a intrebat ce sa faca. Raspunsul l-a dat presedintele Traian Basescu, in stilul sau jovial, oferindu-se sa ia el premiul, in custodie, pentru Victor Roncea. Presedintele CRP, CT Popescu, nu a parut prea incantat de aceasta oferta. La sectiunea "ancheta" premiul a fost acordat Cristinei Hurdubaia si lui Robert Turcescu (Cotidianul). La sectiunea reportaj premiul a fost luat de Liviu Iolu (Evenimentul Zilei), si la caricatura de presa - Puiu Gazdaru (Gardianul). La sectiunea radio, categoria "emisiune de stiri" premiul a revenit Iuliei Verbancu (Europa FM), la reportaj - Sorina Bota si Cristina Bulbescu (Radio Targu Mures), si la talk-show - Robert Turcescu (Europa FM) . La sectiunea televiziune, premiul pentru emisiune de stiri a apartinut postului de televiziune ProTV, reprezentat de Crina Nedelcu-Druica. La categoria reportaj, premiul a revenit lui Calin Apostol (TVR 1), la categoria ancheta - Cornel Mihalache (TVR 1), si la talk-show - Marian Voicu (TVR 1). La sectiunea jurnalism IT, premiul CRP a revenit lui Ionut Ancutescu (Business Magazin). La sectiunea jurnalism economic, premiul a revenit Andreei Gheorghe (Capital). Pentru jurnalism cultural, a fost premiata Mariana Badan (TVR 1), Diana Rotaru (Opinia Studenteasca) a castigat la sectiunea interviu, iar la sectiunea jurnalism sportiv, premiul a revenit lui Ion Cupen (Pro Sport). Fotografia anului 2005 a fost realizata de Bogdan Iurascu de la Jurnalul National. Premiul "Dumitru Tinu" a fost acordat, la aceasta editie a premiilor CRP, grupului de presa "Media Sud Management SA", detinatoarea marcii "Gazeta de Sud" din Craiova. In cuvantul rostit la inchiderea galei, presedintele Traian Basescu a facut un apel la realizarea unui parteneriat intre presa si seful statului, astfel incat mesajul acestuia sa fie obiectiv perceput. "Presa e un partener al publicului care are nevoie sa stie ce vrea sa spuna presedintele", a spus Traian Basescu. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.