Creatorul tinutelor elegante si al palariilor care au facut-o pe Jacqueline Kennedy o emblema a bunului gust a incetat din viata la varsta de 92 de ani, intr-un spital din Long Island, New York, relateaza cotidianul Boston Herald in editia electronic
Creatorul tinutelor elegante si al palariilor care au facut-o pe Jacqueline Kennedy o emblema a bunului gust a incetat din viata la varsta de 92 de ani, intr-un spital din Long Island, New York, relateaza cotidianul Boston Herald in editia electronica. Oleg Cassini, a carui consacrare a venit odata cu postul de designer oficial la Casa Alba in 1961, a fost spitalizat dupa ce s-a plans de o durere de cap, weekendul trecut. Desi Cassini, un mare admirator al femeilor, a ajuns sa conduca un imperiu in domeniul modei, el ramane in amintirea oamenilor ca designerul sotiei lui John F. Kennedy. La putin timp dupa ce acesta a fost ales presedinte al Statelor Unite, Cassini a convins-o pe Prima Doamna, pe atunci in varsta de 31 de ani, sa-l angajeze ca designerul ei personal. Iar Jacqueline a devenit un simbol al elegantei la inceputul anilor '60. Creatorul de moda punea semnul egalitatii intre eleganta si seductie. El a creat pentru Jackie Kennedy circa trei sute de tinute.
In cartea sa "A Thousand Days of Magic, Dressing Jacqueline Kennedy for the White House", publicata in 1995, Cassini a evocat un sentiment al urgentei care domina Casa Alba in vremea lui Kennedy. "Imi aduc aminte cum Jackie imi spunea la telefon: <<Grabeste-te, grabeste-te, Oleg, n-am cu ce sa ma imbrac>>".
Cassini s-a nascut la Paris, intr-o familie de aristocrati rusi si s-a mutat in Statele Unite in 1936, dupa ce a primit o slujba la Hollywood la inceputul anilor '40. El a fost casatorit cu actrita Gene Tierney, de care a divortat insa, si a fost pe punctul sa se insoare cu Grace Kelly. Faima obtinuta la Casa Alba i-a folosit ulterior in afaceri. A fost unul dintre primii designeri care si-a pus semnatura pe o mare varietate de produse, de la genti de voiaj la lac de unghii. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.