Surpriza de proportii ieri la tragerea la sorti pentru sferturile de finala ale Cupei UEFA: Rapid se va bate cu Steaua pentru un loc in semifinala. O situatie pe care nu si-o dorea nici una dintre cele doua, dar care garanteaza totusi un loc pentru o

Surpriza de proportii ieri la tragerea la sorti pentru sferturile de finala ale Cupei UEFA: Rapid se va bate cu Steaua pentru un loc in semifinala. O situatie pe care nu si-o dorea nici una dintre cele doua, dar care garanteaza totusi un loc pentru o formatie romaneasca in penultimul act al Cupei UEFA.
Un alt punct bun este culoarul pentru finala. Astfel, invingatoarea dintre cele doua va juca cu echipa ce va castiga intalnirea FC Basel-Middlesbrough, doua formatii mai slab cotate decat FC Sevillia sau Schalke 04. Echipa spaniola se va duela cu Zenit St. Petersburg, iar nemtii se vor confrunta cu o alta surpriza a acestui sezon din Cupa UEFA, Levski Sofia. Duelul dintre doua echipe romanesti intr-o cupa europeana este o premiera. In urma acestei trageri la sorti, Romania va avea pentru a doua oara in istorie o reprezentata in semifinalele Cupei UEFA. Prima echipa romaneasca care a ajuns in aceasta faza a Cupei UEFA a fost Universitatea Craiova, in sezonul 1982-1983. Oltenii au fost eliminati atunci de Benfica Lisabona, dupa doua rezultate de egalitate (0-0 in Portugalia si 1-1 la Craiova).
Prima mansa va avea loc pe 30 martie pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu, iar returul este programat pe 6 aprilie pe stadionul Lia Manoliu. Semifinalele sunt programate pe 20 aprilie (turul) si 27 aprilie (returul). Finala se va disputa pe 10 mai, la Eindhoven.
"Duelul dintre echipele romanesti a fost punctul de atractie al tragerii la sorti efectuata de directorul executiv al UEFA, Lars-Christer Olsson si de Hans van Breukelen, fostul portar al lui PSV Eindhoven si al Olandei. Fostii campioni ai Europei, Steaua Bucuresti vor trebui sa treaca de rivalii din Capitala, Rapid Bucuresti, pentru a-si mentine visul de a castiga, dupa douazeci de ani, al doilea titlu continental", a scris site-ul oficial al forului fotbalistic european.

Razvan Lucescu regreta situatia

Antrenorul echipei Rapid Bucuresti, Razvan Lucescu, a declarat ieri, dupa tragerea la sorti ca singurul lucru pe care il regreta este faptul ca Rapid si Steaua nu vor putea merge impreuna in semifinalele competitiei. "Singurul lucru pe care-l regret este ca nu putem merge impreuna in semifinale", a declarat antrenorul Razvan Lucescu.
Tehnicianul Rapidului a mai afirmat ca tragerea la sorti a fost un soc pentru echipa sa. "Este un fapt unic in istoria fotbalului romanesc, dar nu stiu daca ne dam seama de importanta acestui lucru, pentru ca suntem inca sub socul tragerii la sorti".

Dragomir: Vom castiga finala

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat dupa tragerea la sorti ca e ghinion curat ca Steaua joaca cu Rapid.
"Nu-mi pot sa imi dau seama ce s-a intamplat. E ghinion curat. E incredibil ce s-a intamplat, dar asta e. Trebuie sa ne bucuram ca vom avea o echipa in semifinale", a declarat Mediafax oficialul LPF.
Dragomir spera ca invingatoarea din aceasta partida va castiga finala Cupei UEFA. "O sa vada si UEFA ca avem fotbal valoros. Una dintre aceste doua echipe va castiga finala. Vor fi meciuri corecte, cu scantei", a mai spus Dragomir.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.