Rapid-Steaua, asa a decis fostul portar olandez Hans Van Breukelen, ieri la Eindhoven, unde s-au tras la sorti sferturile de finala ale Cupei UEFA. Asadar, pentru prima data in istoria fotbalului romanesc, doua echipe se vor infrunta intr-o competiti
Rapid-Steaua, asa a decis fostul portar olandez Hans Van Breukelen, ieri la Eindhoven, unde s-au tras la sorti sferturile de finala ale Cupei UEFA. Asadar, pentru prima data in istoria fotbalului romanesc, doua echipe se vor infrunta intr-o competitie oficiala internationala. Romanii se pot plange de ghinion, insa numai marile campionate ale Europei au parte de asa ceva, tocmai fiindca se califica mai multe echipe.
Daca anii trecuti am vazut Milan - Inter sau Liverpool - Chelsea in semifinalele Ligii Campionilor, iata ca in acest sezon "Batranul Continent" va vedea un derby romanesc in sferturile Cupei UEFA. La nivelul declarativ, inaintea tragerii nici una dintre tabere nu isi dorea sa intalneasca rivalul din Divizia A, insa chiar asta s-a intamplat.
Gigi Becali: "Avem sanse 90%"
"E bine, m-am bucurat ca am cazut cu Rapid, ca nu mai facem deplasari, evitam oboseala si, in plus, intalnim un adversar accesibil. Suntem siguri ca o echipa romaneasca va fi in semifinale, iar eu sunt un bun roman, dar Steaua ma intereseaza mai mult. Le transmit rapidistilor sanatate, bucurie, succes, pana la meciul cu noi, cand se vor intrista. Sanse? 90% Steaua, 10% Rapid. Ma bazez pe valoarea echipei mele, pe conducere. Pai ce, se compara Copos cu mine vreodata? A reusit Razvan (n.r. Lucescu) sa faca ceva acolo, dar acum li s-a infundat!", a comentat ieri Gigi Becali tragerea la sorti.
Din tabara cealalta a replicat Razvan Lucescu. "Este un avantaj ca o echipa romaneasca va juca o semifinala de cupa europeana. Singurul lucru pe care-l regret este ca nu putem merge impreuna in semifinale. Este un fapt unic in istoria fotbalului romanesc, dar nu stiu daca ne dam seama de importanta acestui lucru, pentru ca suntem inca sub socul tragerii la sorti", a comentat antrenorul Rapidului. "Inevitabilul s-a produs. Vom intalni Steaua, dar macar exista avantajul ca o echipa romaneasca va ajunge sigur in semifinale. Suntem peste tot acasa, si pe Giulesti, si pe Lia Manoliu. Nu cred ca se vor repete incidentele care au avut loc la meciul din turul campionatului, dintre noi si Steaua", a declarat Daniel Niculae.
Ceilalti rapidisti au apreciat ca echipa lor este usor avantajata de aceasta tragere. "Steaua este o echipa buna, dar putem sa-i scoatem. Am avea apoi si un culoar bun in semifinale. Per total, eu zic ca e OK. Nu sunt deloc socat de rezultatul tragerii la sorti si cred ca avantajul nostru este faptul ca Steaua nu joaca prea bine pe Stadionul Lia Manoliu", a declarat Marius Constantin, in timp ce Viorel Moldovan se gandeste deja la finala. "Vor fi doua meciuri pe viata si pe moarte. Este o premiera pentru fotbalul romanesc si sper ca Rapidul sa ajunga in finala", a afirmat Moldovan. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.