Romania este din nou apreciata pozitiv de catre oficiali ai Parlamentului European la capitolul protectiei drepturilor copilului, in special privind serviciile sociale pentru copiii institutionalizati si cei cu dizabilitati. Ieri, baroneasa Emma Nich
Romania este din nou apreciata pozitiv de catre oficiali ai Parlamentului European la capitolul protectiei drepturilor copilului, in special privind serviciile sociale pentru copiii institutionalizati si cei cu dizabilitati. Ieri, baroneasa Emma Nicholson a luat chiar "apararea" Romaniei, mentionata de unii parlamentari europeni drept una dintre tarile in care copiii cu dizabilitati sunt tinuti in custi si sufera de rele tratamente. "In fiecare fost stat comunist, exista practici de a tine copiii, care au un anumit grad de handicap, inchisi in paturi-custi. Din fericire, in Romania nu mai este vorba despre asa ceva. Au fost descoperite, intr-adevar, astfel de cazuri in Cehia, de un ziar de investigatii britanic. Exista suspiciunea ca ar fi cateva sute de astfel de cazuri", a spus baroneasa, precizand ca Romania dezvolta un sistem de protectie si servicii sociale moderne chiar inaintea altor tari din regiune. "Drepturile copilului nu sunt respectate strict nici in Anglia, aceste probleme nu au fost rezolvate inca de tarile Uniunii Europene", a relevat oficialul european. Ea a mai adaugat ca exista, in tarile Uniunii Europene, mii de copii sub trei ani si care sunt tinuti in institutii. Doua astfel de tari sunt Franta (cu 3000 de copii) si Italia. Baroneasa Emma Nicholson, fost raportor pentru Romania al Parlamentului European si co-presedinte al Grupului la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei, a participat, ieri, in Capitala, la lucrarile conferintei internationale "Dezinstitutionalizarea Diseminarea unui model de bune practici" organizata de Grupul la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei si Fundatia Hope&Homes for Children, sub tutela Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.