Sacra conversazione. Sintagma, de origine italiana, in traducere "comunicare sacra", desemneaza genul de pictura in care Sf. Fecioara este reprezentata insotita de sfinti, dispusi simetric; aceeasi sintagma este intrebuintata si in cazul compozitiilo
Sacra conversazione. Sintagma, de origine italiana, in traducere "comunicare sacra", desemneaza genul de pictura in care Sf. Fecioara este reprezentata insotita de sfinti, dispusi simetric; aceeasi sintagma este intrebuintata si in cazul compozitiilor cu sfinti in postura de dialog (foto).
Römer. Termenul, de provenienta germana, inseamna "roman" si se refera la cupa pentru vin, de origine romana, confectionata din sticla, cu inaltimea de cca. 30 cm, folosita indeosebi in zona vailor Rinului. Römer-ul s-a raspandit, in secolul al XVI-lea, in Europa centrala, de nord si de vest. Caracteristici: piciorul vasului este decorat cu motivul zmeurei, realizat in relief.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.