Un tanar din Baia Mare condamnat definitiv anul trecut de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru uciderea unui student italian este din nou judecat la Cluj, partea italiana fiind nemultumita de daunele stabilite de insta
Un tanar din Baia Mare condamnat definitiv anul trecut de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru uciderea unui student italian este din nou judecat la Cluj, partea italiana fiind nemultumita de daunele stabilite de instanta. Initial, Ovidiu David, a fost condamnat, in februarie 2005, de catre Tribunalul Cluj, la sapte ani de inchisoare si la plata unor despagubiri in valoare totala de 75.000 euro catre familia studentului italian Daniele Caiaffa. Familia studentului italian solicitase despagubiri morale si materiale in valoare totala de 600.000 de euro. Ulterior, nemultumiti de sentinta data, partea italiana si Parchetul Judetean Cluj au atacat hotararea Tribunalului. In luna iulie 2005, Curtea de Apel Cluj a majorat de la 7 la 12 ani de inchisoare pedeapsa pentru Ovidiu David, mentinand valoarea daunelor de 75.000 euro. Decizia Curtii a fost atacata de partea italiana, care a considrat ca pedeapsa este prea mica. La Inalta Curte, in octombrie 2005, judecatorii instantei supreme au majorat de la 12 la 15 ani pedeapsa pentru David, au mentinut valoarea despagubirilor materiale si morale, insa au trimis dosarul la instanta de fond, respectiv Tribunalul Cluj, solicitand judecarea actiunii civile formulata in dosar de catre Universitatea din Lecce, al carei student era Daniele Caiaffa. Potrivit Mediafax, institutia de invatamant italiana s-a constituit parte civila inca de la inceperea procesului, insa Tribunalul Cluj si, ulterior, Curtea de Apel, i-au respins actiunea. La termenul de joi de la Tribunalul Cluj, judecatorii au decis sa amane dezbaterea pentru 27 aprilie. Amanarea a fost solicitata pentru traducerea din limba italiana in romana a actiunii inaintate de catre Universitatea Lecce. Ovidiu David (22 de ani) a fost condamnat pentru uciderea studentului italian Daniele Caiaffa, in urma unui conflict produs in 24 aprilie 2004, in piata "Lucian Blaga" din Cluj. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.