Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a actionat in instanta firma Cross Lander, actionarul majoritar al Aro Campulung. Societatea americana a vandut unul dintre activele Aro, incalcand astfel o clauza din contractul de privatizare inch
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a actionat in instanta firma Cross Lander, actionarul majoritar al Aro Campulung. Societatea americana a vandut unul dintre activele Aro, incalcand astfel o clauza din contractul de privatizare incheiat in 2003. Penalitatile solicitate de AVAS sunt estimate provizoriu la 2,7 milioane dolari, cat se apreciaza ca este valoarea activului vandut.
"Decizia a fost luata ca urmare a nerespectarii de catre cumparator a unei clauze din contractul de privatizare a SC ARO SA, privind interdictia de vanzare, pe o perioada de cinci ani de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor societatii, a activelor proprietate ARO care concura la realizarea activitatii principale. Cross Lander USA Inc. a instrainat Fabrica de Scule si Matrite, cuprinsa in anexa la contract care nominalizeaza aceste active", se arata intr-un comunicat al AVAS remis, ieri, Mediafax.
Conducerea AVAS a incercat rezolvarea situatiei pe cale amiabila, intalnindu-se cu reprezentantii Cross Lander pe data de 20 februarie, insa discutiile au esuat. AVAS precizeaza ca, potrivit contractului de privatizare, penalitatile impuse Cross Lander nu pot fi mai mici decat valoarea activului vandut, estimat la 2,7 milioane dolari. Potrivit presedintelui AVAS, Razvan Orasanu, contractul controversat prin care Cross Lander a preluat de la stat firma Aro nu are multe parghii pentru a fi urmarit in procesul de postprivatizare.
"Noi avem datoria sa urmarim acest contract si clauzele asa cum sunt formulate. Pentru diversele probleme sesizate in intocmirea acestui contract, organele abilitate s-au sesizat deja, si exista un dosar in lucru la Parchetul General, care speram sa isi gaseasca o finalitate", spune Orasanu.
Contractul de privatizare a firmei din Campulung a fost incheiat in septembrie 2003, cand Cross Lander a cumparat 68,7% din actiunile societatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.