Accidentele rutiere cu urmari usoare, in care nu exista litigii intre parti, ar putea fi solutionate, in Capitala, pe cale amiabila, la societatile de asigurari, fara implicarea Politiei Rutiere. Conform Directiei Generale de Politie a Municipiului B
Accidentele rutiere cu urmari usoare, in care nu exista litigii intre parti, ar putea fi solutionate, in Capitala, pe cale amiabila, la societatile de asigurari, fara implicarea Politiei Rutiere. Conform Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), in urma unor intalniri care au avut loc, in ultimele zile, la sediul Brigazii de Politie Rutiera, reprezentanti ai DGPMB, ai Comisiei de Supraveghere a Asiguratorilor, societatilor de asigurare si societatilor comerciale care se ocupa cu reparatiile auto (certificate de Registrul Auto Roman) au propus ca in cazul accidentelor cu avarii usoare, care au loc in Capitala, daca nu exista litigii intre partile implicate, problemele sa fie rezolvate direct la societatile de asigurare, fara implicarea Brigazii Rutiere. De asemenea, s-a propus si suplimentarea locatiilor in care se solutioneaza aceste accidente, prin infiintarea unor birouri comune de constatare, in care sa functioneze politia rutiera, societatile de asigurari si societatile comerciale care se ocupa de reparatiile auto.
In prezent, constatarea evenimentelor rutiere soldate cu avarierea usoara a autovehiculelor se face, in Capitala, de Politia Rutiera, in doar cinci sedii, care sunt insuficient dimensionate, atat in privinta parcarilor, cat si a spatiilor de lucru. Media zilnica a tamponarilor rezolvate de Brigada Rutiera este de aproximativ 200, iar in conditii meteo nefavorabile, numarul acestora creste, determinand marirea timpului de asteptare si nemultumirea celor implicati. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.