Dupa o absenta (pentru public) de noua ani - datorata lucrarilor de consolidare - , Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" redeschide astazi (17 martie) sectorul din expunerea publica cunoscut sub numele de "Pasari din fauna mondiala".
Dupa o absenta (pentru public) de noua ani - datorata lucrarilor de consolidare - , Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" redeschide astazi (17 martie) sectorul din expunerea publica cunoscut sub numele de "Pasari din fauna mondiala". Cunoscut drept cel mai frumos si mai interesant sector din expunerea permanenta a Muzeului, in aceasta sala - organizata de catre dr. Angela Petrescu, specialist ornitolog - exista peste 1200 de piese, reprezentante ale speciilor de pasari din toate colturile lumii, expuse intr-o maniera noua - cu diorame si spatiile dedicate cuiburilor restaurate. Printre cele mai valoroase exponate se numara scheletul pasarii Dodo (piesa din categoria valorilor de patrimoniu mondial detinute de catre Muzeul "Grigore Antipa"), pasari, cuiburi si oua de colibri, specii exotice si polare, pasarile kiwi si condorii, pasarile tesator si cuiburile lor spectaculoase, pasarile flamingo si Marabu, toate desfasurate pe o suprafata de peste 500 mp. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.