Procurorii anticoruptie au primit, ieri, memoriul in care liberalul Eugen Nicolaescu i-a acuzat de inselaciune pe fostul premier Adrian Nastase si pe fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, in legatura cu afacerea Dracula Park. Potrivit uno
Procurorii anticoruptie au primit, ieri, memoriul in care liberalul Eugen Nicolaescu i-a acuzat de inselaciune pe fostul premier Adrian Nastase si pe fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, in legatura cu afacerea Dracula Park. Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, in toamna lui 2004, Eugen Nicolaescu a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, impotriva premierului Adrian Nastase si a fostului ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, pe care i-a acuzat de inselaciune in cazul Dracula Park, in calitate de fondatori ai Fondului pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara. Nicolaescu sustinea ca investitorii au fost inselati cand au fost indemnati sa subscrie actiuni la Dracula Park si ca persoanele implicate in promovare, inclusiv fostul ministru al Turismului si premierul, au calitatea de fondatori, deci sunt responsabili de prejudiciu.
Actualul ministru al Sanatatii i-a acuzat pe cei doi de mai multe fapte ilicite, precum falsitatea varsamintelor celor ce au subscris si inexistenta aportului in natura, lipsa de veridicitate a publicatiilor facute in vederea constituirii societatii, diseminarea de informatii false cu privire la soliditatea si profitabilitatea proiectului si manipularea pietei. Potrivit lui Nicolaescu, investitia s-a devalorizat pana la anihilare, iar profitul a lipsit. Liberalul ii acuza pe fondatori ca au sustinut proiectul si dupa ce acesta fusese considerat neviabil de catre majoritatea specialistilor. Sesizarea a fost remisa Directiei Nationale Anticoruptie, intrucat valoarea prejudiciului reclamat este de peste un milion de euro.
Tot in toamna lui 2004, liberalii Nicolae Vlad Popa si Eugen Nicolaescu au depus la Sectia Contencios Administrativ a Curtii de Apel Bucuresti o cerere de anulare a Hotararii de Guvern privind aprobarea constituirii Parcului turistic si de agrement Snagov, pe motiv de incalcare a legislatiei. Dosarul privind contestarea Hotararii de Guvern prin care 450 de hectare de teren, in Snagov, au fost atribuite pentru ridicarea Dracula Park a ajuns pe rolul instantei in 18 octombrie 2004. In februarie 2005, Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea celor doi liberali. In 25 ianuarie 2006, instanta suprema a respins recursul ca nefondat. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.