Procurorii Departamentului National Anticoruptie il cerceteaza pe primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, intr-un dosar care vizeaza imprejurarile in care au fost repartizate si executate lucrarile de modernizare si renovare pentru unitatile scolare
Procurorii Departamentului National Anticoruptie il cerceteaza pe primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, intr-un dosar care vizeaza imprejurarile in care au fost repartizate si executate lucrarile de modernizare si renovare pentru unitatile scolare din Sectorul 5. Potrivit DNA, dosarul a fost deschis in 2005, iar de la jumatatea anului trecut, acesta se afla tot in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale. Astfel, pana in acest moment, nici o persoana nu a fost pusa sub invinuire in acest caz. Ancheta a fost declansata ca urmare a unei sesizari primite de DNA pe numele primarului sectorului 5, in care se reclama ca primaria a repartizat preferential lucrarile. Potrivit site-ului primarului Marian Vanghelie, peste 80% dintre unitatile de invatamant din sectorul 5 au fost modernizate, fiind dat drept exemplu un liceu dotat cu laboratoare ultramodern utilate, sistem propriu de radio si televiziune, sala de sport si terenuri cu gazon artificial.
Solutia in dosarul "Economat Sector 5" verificata
Pe de alta parte, in ceea ce il priveste pe Marian Vanghelie, DNA a anuntat ca se fac verificari in legatura cu solutia de neincepere a urmaririi penale, data de procurorii anticoruptie condusi de Ioan Amarie, pentru primarul sectorului 5. Cu toate acestea, DNA a precizat ca acest al doilea dosar nu a fost redeschis. In aceasta cauza, procurorii aflati sub conducerea lui Ioan Amarie au verificat conditiile in care a fost infiintata societatea comerciala Economat Sector 5 SRL si modul de alocare a unor sume din bugetul local catre aceasta societate comerciala. PNA informa, la acea data, ca a solicitat Curtii de Conturi Bucuresti raportul in legatura cu modul de cheltuire a banilor publici la Primaria Sectorului 5 Bucuresti. PNA nu a mai precizat apoi daca a primit sau nu un astfel de document. In vara lui 2004, procurorii anticoruptie au decis neinceperea urmaririi penale in cazul lui Vanghelie, pe motiv ca acesta nu ar fi savarsit nici o fapta penala. Pe de alta parte, solutia data de procurori a fost atacata, asa ca anchetatorii trebuie sa vada acum in ce conditii primarul Sectorului 5 a fost gasit nevinovat.
"Partea buna e reclama gratuita"
Marian Vanghelie nu s-a aratat deranjat de faptul ca e din nou in atentia procurorilor DNA, spunand ca, dupa ce s-a vorbit atat de mult despre studiile sale, acum este acuzat ca s-a implicat in modernizarea invatamantului. Vanghelie a catalogat dosarul de la DNA drept "o facatura". "Va reamintesc ca repartizarea sumelor din buget cade in responsabilitatea Consiliului Local, iar atribuirea lucrarilor s-a facut in urma unor licitatii organizate, conform Legii achizitiilor publice, de fiecare unitate de invatamant in parte. M-am ocupat doar de respectarea calendarului constructiilor si calitatea executiei", a explicat Vanghelie.
Primarul Sectorului 5 afirma ca in viitorul scandal este si "o parte buna", pentru ca "mediatizarea va duce implicit si la cunoasterea scolilor din sectorul 5. In proportie de 80 la suta, acestea sunt renovate si utilate dupa ultimele standarde internationale. E reclama gratuita", a concluzionat Vanghelie. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.