Omul de afaceri Omar Hayssam a trimis presei, din spatele gratiilor, o scrisoare in care sustine ca au existat relatii de afaceri cu Dinu Patriciu. Sirianul sustine ca in 2001, Patriciu, insotit de un director Rompetrol si un om de afaceri arab, a ve
Omul de afaceri Omar Hayssam a trimis presei, din spatele gratiilor, o scrisoare in care sustine ca au existat relatii de afaceri cu Dinu Patriciu. Sirianul sustine ca in 2001, Patriciu, insotit de un director Rompetrol si un om de afaceri arab, a venit in biroul sau si i-au cerut sprijinul pentru a incheia un contract in Sudan. Potrivit lui Omar Hayssam, Dinu Patriciu ar fi incercat sa schimbe conditiile pe care le stabilisera anterior verbal, motiv pentru care afacerea a picat.
La randul sau, Grupul Rompetrol a remis ieri presei un comunicat in care isi facea publica pozitia. Se arata ca, la propunerea ambasadorului Sudanului la Bucuresti, Bashir Mohamed El Hassan, a fost organizata o delegatie a companiei Rompetrol in 2001. Rompetrol era cunoscut la acea data in Sudan datorita activitatilor anterioare din acest stat. Totodata, in comunicat se precizeaza ca intr-o intalnire desfasurata la data de 8 mai 2001, domnul ambasador i-a recomandat cu tarie presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu, o firma din Sudan, SMT, sugerand si modul de a contacta aceasta companie, adica prin intermediul firmei Lufar Ltd. din Emiratele Arabe Unite. Lufar Ltd. avea un birou la Brasov, unde era coordonata de omul de afaceri Vasile Kraila. Ulterior acestor intalniri, Rompetrol a cerut informatii Ambasadei Romaniei din Sudan, care a raspuns la data de 23 mai 2001. Ca urmare, Rompetrol a transmis ambasadei, la data de 1 iunie 2001, intentia de a vizita Sudanul in perioada 12-17 iunie 2001.
Intentia era de a avea intalniri cu oficialitati sudaneze si cu mai multe firme din aceasta tara, cu privire la posibilitati de afaceri in domeniul petrolului. Ambasada a primit, de asemenea, de la Rompetrol scrisoarea de recomandare a a firmelor locale SMT si Lufar, pe care o primise de la ambasadorul Sudanului la Bucuresti. In acelasi comunicat, Grupul Rompetrol explica intalnirea cu Hayssam. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.