Clubul Roman de Presa organizeaza astazi, 17 martie, a saptea editie a Galei Premiilor Clubului Roman de Presa pentru a decerna cele mai prestigioase premii din Romania pentru jurnalisti, Premiile CRP. Anul acesta, spectacolul de Gala se desfasoara s
Clubul Roman de Presa organizeaza astazi, 17 martie, a saptea editie a Galei Premiilor Clubului Roman de Presa pentru a decerna cele mai prestigioase premii din Romania pentru jurnalisti, Premiile CRP. Anul acesta, spectacolul de Gala se desfasoara sub semnul unui concept traditional asociat cu presa: <<cainele de paza al democratiei>>. Dintre rasele de caini prezente in peisajul presei, Clubul Roman de Presa va alege exemplarele care au vegheat cel mai bine in anul 2005 la bunul mers al democratiei la romani. 57 de nominalizati sunt in competitie anul acesta pentru premii, unele dintre ele in premiera, cum este Premiul pentru ancheta TV. Juriul a avut de comparat peste 476 de materiale de presa scrisa, 33 materiale radio si 108 materiale video, materiale depuse de 291 de jurnalisti. In cadrul evenimentului, Asociatia Fotografilor de Presa din Romania va acorda Premiul Fotografia Anului 2005. Trei societati de presa locale sunt nominalizate la Premiul Dumitru Tinu: Editura Polirom si Ziarul de Iasi pentru "Suplimentul de cultura", Fundatia Cartea Calatoare pentru revista "Radar" si Media Sud Management pentru "Gazeta de Sud". Spectacolul de gala, prezentat de Cosmin Cernat si Irina Luca, va fi transmis in direct de TVR 1, incepand cu ora 20:15. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.