Guvernul a ratificat ieri acordul de finantare, prin imprumut rambursabil, acordat de BIRD pentru reformarea infrastructurii sistemului judiciar. Suma de 100 de milioane de euro a fost imprumutata Romaniei pentru o perioada de 15 ani. Rambursarea imp
Guvernul a ratificat ieri acordul de finantare, prin imprumut rambursabil, acordat de BIRD pentru reformarea infrastructurii sistemului judiciar. Suma de 100 de milioane de euro a fost imprumutata Romaniei pentru o perioada de 15 ani. Rambursarea imprumutului se va face in rate anuale egale, dupa o perioada de gratie de cinci ani. Pentru acelasi program de reforma a sistemului judiciar, suma de 32 de milioane de euro va fi asigurata din bugetul Ministerului Justitiei. Prin cheltuirea acestei importante sume valutare, se asteapta ca la 1 octombrie 2010 sa se rezolve, la standarde UE, reabilitarea infrastructurii, informatizarea instantelor si Parchetelor, pregatirea personalului auxiliar si managementul dosarelor. (S.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.