Situatia precara a fondului de locuit din Romania, precum si cererea mare de locuinte inregistrata in ultimii ani, impune luarea unor masuri care sa conduca la dinamizarea sectorului de locuinte: constructie de locuinte noi, consolidarea si reabilita
Situatia precara a fondului de locuit din Romania, precum si cererea mare de locuinte inregistrata in ultimii ani, impune luarea unor masuri care sa conduca la dinamizarea sectorului de locuinte: constructie de locuinte noi, consolidarea si reabilitarea locuintelor vechi. In acest sens Patronatul Societatilor din Constructii a initiat un demers in vederea scaderii cotei TVA pentru locuinte de la 19% la 0%. Fiind convinsi ca aceasta este o tema majora a actualitatii romanesti, PSC a depus un material prin care motiveaza si sustine posibilitatea scaderii cotei TVA, in sedinta Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Finantelor, material trimis si celor 35 de parlamentari romani cu statutul de observatori in Parlamentul European. PSC vede aceasta problema ca fiind de interes national si de aceea considera ca e nevoie de o cat mai larga sustinere.
Totodata PSC a avut initiativa promovarii unui act normativ privind certificarea calificarii profesionale a intreprinderilor din constructii, proiect care urmareste cresterea nivelului calitativ al constructiilor precum si stabilirea unor reguli comune pentru atribuirea contractelor de achizitii publice, noutatea acestui proiect fiind introducerea unei forme de evaluare stiintifica aliniata la metodologia utilizata in tarile UE. PSC face parte dintr-un comitet de initiativa de creare a unui cluster industrial in constructii a carui infiintare are ca scop pregatirea pietei interne in ceea ce priveste cresterea performantelor profesionale si a competitivitatii societatilor de constructii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.