Companiile de petrol si gaze naturale Petro-Canada si Gazprom intentioneaza sa construiasca langa orasul rus Sankt-Petersburg o unitate de productie de gaz petrolier lichefiat (GPL), valoarea investitiei ridicandu-se la 1,5 miliarde de dolari, transm
Companiile de petrol si gaze naturale Petro-Canada si Gazprom intentioneaza sa construiasca langa orasul rus Sankt-Petersburg o unitate de productie de gaz petrolier lichefiat (GPL), valoarea investitiei ridicandu-se la 1,5 miliarde de dolari, transmite Reuters. Unitatea urmeaza sa aprovizioneze, din 2010, atat Petro-Canada, cat si alti consumatori. Cea mai mare parte a productiei va fi transportata catre unitatea canadiana Gros Cacouna, detinuta de Petro-Canada si TransCanada. Analistii arata ca una dintre motivatiile proiectului ar putea fi ritmul rapid de crestere a cererii de GPL in SUA si Canada. "Gazprom are o productie de trei ori mai mare decat cea a Canadei. Petro-Canada va aduce in schimb experienta pe sectorul de marketing si va face posibila livrarea gazelor in America de Nord", a declarat Martin Molyneaux, analist la FirstEnergy Capital din Calgary, Canada. Potrivit lui Ron Brenneman, directorul executiv al Petro-Canada, Gazprom va primi o participatie in cadrul unitatii Gros Cacouna. "Din punct de vedere teoretic vorbim de o participatie de 50%. Insa situatia va fi definitivata la sfarsitul anului", a spus Brenneman.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.