Sute de pensionari din Vaslui au protestat ieri la unitatile CEC din municipiu, dupa ce conducerea institutiei a decis ca plata pensiilor sa fie facuta doar la agentiile din zonele marginase ale orasului. Pensionarii vasluieni care au mers la unitati
Sute de pensionari din Vaslui au protestat ieri la unitatile CEC din municipiu, dupa ce conducerea institutiei a decis ca plata pensiilor sa fie facuta doar la agentiile din zonele marginase ale orasului. Pensionarii vasluieni care au mers la unitatile CEC pentru a-si lua banii pentru luna martie si-au exprimat indignarea fata de decizia luata de Sucursala CEC Vaslui care, odata cu renovarea sediului central din zona zero a municipiului, nu mai efectueaza nici un fel de plati pentru beneficiarii de pensii sociale de stat. Mai mult, protestatarii considera ca este vorba de discriminare, reclamand ca pensionarii MAI, MApN si SRI sunt privilegiati si pot sa-si ridice in continuare pensiile de la sediul din centrul municipiului Vaslui.
"Pensionarii necajiti, care au muncit o viata in conditii foarte grele si care abia se pot deplasa trebuie sa mearga pe jos pana la capatul orasului. Nu mai punem faptul ca pentru un milion-doua de lei stau la rand ore intregi in picioare, la temperaturi sub zero grade. Nu o fac din placere sau ca nu pot astepta postasul acasa, dar saracia in care se zbat ei este prea mare si nu mai au bani nici macar de o paine", a declarat Traian Pascu, presedintele Uniunii Judetene a Pensionarilor Vaslui. Conducerea Sucursalei CEC Vaslui isi motiveaza decizia prin dorinta de a fluidiza operatiunile la ghiseele institutiei, care pana acum erau ingreunate de cozile facute de pensionari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.